Φρίττουν με την τοποθέτηση του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και την προεξοφλημένη εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο στελέχη και συμπαθούντες της Ν.Δ., που δεν έχουν απολέσει την ικανότητα να σκέφτονται πολιτικά (ικανότητα που, παρεμπιπτόντως, είναι αρκετά δύσκολο να την διατηρήσουν και οι αριστεροί, όταν συνειδητοποιούν ότι το μάρκετινγκ αποτελεί πλέον τον καθοριστικό παράγοντα της πολιτικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ)...
Ας μείνουμε, όμως, στη Ν.Δ., καθώς η επιλογή ενός ανθρώπου που έχει συσχετίσει το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επισκοπής τον Απρίλιο του 1994 και με τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών, είναι κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα από πολλούς νεοδημοκράτες. Και κάποιοι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι η επιλογή του Μπελέρη δεν έγινε για προεκλογικούς λόγους, ώστε να μετακινηθούν ακροδεξιοί, εθνικιστές και χρυσαυγίτες από την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες ή τη Νίκη του Νατσιού. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν θα πάρει η Ν.Δ. ψήφους από την Ακροδεξιά, αντιθέτως, και λόγω της παρουσίας Μπελέρη, θα χάσουν από το κέντρο.
Με δεδομένη ακόμη και την άρνηση Γεραπετρίτη, πώς πείσθηκε ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει μία κίνηση που του αποδομεί ό,τι με κόπο έχτισε για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Ν.Δ. βαδίζει προς το κέντρο κι όχι προς τα άκρα της; «Αναζητήστε τον Σταύρο Παπασταύρου και τα οικονομικά κίνητρα που υπάρχουν σε αυτήν την επιλογή. Αυτός έπεισε τον Μητσοτάκη. Αυτός έχει πάρει παραμάσχαλα τον Μπελέρη» προτρέπουν οι ίδιες πηγές. Επιμένουν, μάλιστα, ότι ο μεγαλοδικηγόρος και μέχρι χθες υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης έκανε και συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την εκλογή Μπελέρη.
Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα κίνητρα και ποιος ή ποιοι κερδίζουν από την εκλογή Μπελέρη. Αυτό, όμως, που καταλαβαίνουμε είναι ότι το κέρδος πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να διακινδυνεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κεντροδεξιό προφίλ του εκθέτοντας τη χώρα στην Ε.Ε. και δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με την Αλβανία. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την περιπέτεια του ίδιου του Μπελέρη, του οποίου η δίωξη από την αλβανική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι του δίνει και συγχωροχάρτι για το ακραίο παρελθόν του, ώστε να εκπροσωπεί την ελληνική κοινωνία στην Ε.Ε. Φυσικά με την άποψή μας μπορεί να διαφωνεί ακόμη και ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκας. Αλλά αυτό είναι ένα ακόμη σημείο των καιρών.
Χριστίνα Κοψίνη
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου