5.4.24

Επικοινωνιακό σόου με τηλεδιάσκεψη ακόμα και για τη γυναικοκτονία...

Με επικοινωνιακούς όρους προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ακόμα και μια δολοφονία, αυτή της Κυριακής από τον 39χρονο ο οποίος προφυλακίστηκε χθες...

Η τραγική  ολιγωρία και τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της αποτρόπαιης γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, η οποία θα μπορούσε ξεκάθαρα να αποφευχθεί, έφερε έξι καρατομήσεις στο σώμα αλλά δεν αρκούν για να κάμψουν τη λαϊκή οργή.

Σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα συσκεφτεί εξ αποστάσεως με περίπου 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε προχθές πως πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, ούτε τα περί εκπαίδευσης ενστόλων ούτε τα πιλοτικά προγράμματα για τα θύματα μπορούν να κρύψουν την απουσία ουσιαστικής μέριμνας για την προστασία των γυναικών.

Η κατά γενική ομολογία ακαταλληλότητα και συχνά απροθυμία των αστυνομικών μπροστά σε γυναίκες, που θέλουν να καταγγείλουν τον εφιάλτη τους, δεν έχει αντιμετωπιστεί από τις ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταδεικνύει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές.Yπό τον φόβο του πολιτικού κόστους η κυβέρνηση στέλνει, μέσω διαρροών, μηνύματα πως θα αλλάξει τα «κακώς κείμενα» εντός της ΕΛ.ΑΣ. και πως θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, υιοθετώντας νέα σχέδια, προκειμένου περιστατικά όπως αυτό στους Αγίους Αναργύρους να μην επαναληφθούν. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο, αυστηρότερο, πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ως εάν αυτό αρκεί για να συγκροτηθεί ένα πλαίσιο προστασίας.

ΕΦ.ΣΥΝ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: