5.4.24

Καβγάς ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ...


...με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ...
Μια αναφορά στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή την κρίση του ΣτΕ για το θέμα των υποκλοπών έφερε σύγκρουση ανάμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε... λόγο για «συκοφάντες» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι’αυτό είμαι “εκβιαζόμενος».

«Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητα τα λόγια αυτά και στην ανακοίνωσή του για το θέμα των υποκλοπών  σημειώνει «την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του και αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του. Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία...».

Αυστηρή ήταν η ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.  «Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει "νομικές συμβουλές" στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα όπου ηγείται», αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Με σαφείς αιχμές τονίζει «πως  την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

«Άραγε, σε ποιους αγώνες του προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει «την ίδια ημέρα που ο Προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή "νίκη" απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η "ουρά" της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: