11.4.24

«Απασφάλισε» ο Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη - 25 νέοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ...



Τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Περιστέρι...

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να αποκομίσουμε την αρνητική, τιμωρητική ψήφο του κόσμου. Είμαστε εδώ με τις προστάσεις μας και με την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, την δημοκρατική, διαδικασία που επιδεικνύουμε, θαρραλέα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού. Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει ρεύμα εκεί. Έξω. Το βλέπω, το βλέπετε, και έχουμε μία ευκαιρία για το καλό του τόπου αυτό το ρεύμα να συγκρουστεί με την άδεια κάλπη και να μας εκπλήξει όλους θετικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις προκριματικές εκλογές «μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τον τόπο μας, πρωτόγνωρη το να έχουμε ένα κόμμα και δη μεγάλο κόμμα, την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει τη δύναμη σε εσάς να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας».

«Μπράβο σας που μπαίνετε μπροστά στην πρώτη γραμμή, ό,τι και να γίνει έχετε ρόλο να παίξετε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία μας» ανέφερε απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους και στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τονίζοντας ότι προχωρά σε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με εντολή του Γκρίμπεργκ.

«Σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από αστυνομικά τμήμα και για να το αποφύγει, “ας μιλήσουμε για μπούλινγκ στα σχολεία”

«Είναι υποτιθέμενα μέτρα αυτά για το μπούλινγκ. Βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να επιτρέπει τις προτάσεις της επιτροπής που η ίδια σύστησε. Γιατί άραγε; Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Εντολή Γκρίμπεργκ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Ας στείλουμε τον πρωθυπουργό συνοδεία 20 αυτοκινήτων που για τον Μητσοτάκη εύκολα γίνονται ταξί, να πείσει τα παιδιά ότι ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας δέχτηκε μπούλινγκ επειδή του άδειασαν την τσάντα. Στην ουσία ανακοίνωσαν μέτρα τα οποία είχαν ήδη ανακοινώσει, χωρίς αυτά τα μέτρα να πραγματοποιηθούν ποτέ. Κοστίζει κάτι η εξαγγελία; Τσάμπα είναι, όπως η δημόσια υπόσχεση στα παιδιάς στην Γαύδο. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτό η ΝΔ το βαπτίζει λαϊκισμό, το να μην μορφώνονται τα παιδιά μας σε ακριτικές περιοχές. Είναι δεξιά, ξινά σταφύλια. Αποβολές, ποινολόγιο, επίρριψη ευθυνών στους γονείς. Οι επαγγελματίες πολιτικοί σε ποιον αιώνα ζουν; Δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο να διαβάσουν τις εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες για το θέμα που δείχνουν ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτήν την ηλικία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την μειώνουν τις επιδόσεις των μαθητών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία, υπογραμμίζοντας ότι έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο. Αυτή είναι η σωστή προοδευτική αντιμετώπιση του μπούλινγκ.

«Όλα αυτά γίνονται για να ξεχάσουν οι πολίτες ότι όταν πηγαίνουν την αστυνομία κινδυνεύουν να τους πουν να καλέσουν την αστυνομία. Θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν τραγικό. Μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει τη ζωή της και ο θεσμός αυτός την πρόδωσε. Δεν έχουμε χρόνο στην Ελλάδα για άλλους θανάτους. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Αν δεν μπορούν, ας κάνουν πέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε:

  • Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
  • Εισαγωγή όλων των αστυνομικών μέσω πανελληνίων. Τέλος στην πρόσληψη ειδικών φρουρών με εκπαίδευση δύο μηνών
  • Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση των αστυνομικών
  • Εφαρμογή του συστήματος αστυνομικός στη γειτονιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα Τέμπη, τονίζοντας ότι πρόκειται για «το μεγάλο σκέπασμα, το μεγάλο κουκούλωμα τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Επαναλαμβάνω τα ερωτήματα μέχρι ο πρωθυπουργό σαν αναγκαστεί να απαντήσει:

Ήξερε ή δεν ήξερε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι, ή όχι;

Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μπάζωμα και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;

Ήξερε ή δεν ήξερε για την μονταζιέρα την ίδια νύχτα του εγκλήματος; Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μοντάζ στις συνομιλίες και αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;

Οι 25 υποψήφιοι

1. Αναστόπουλος Παναγιώτης (συνταξιούχος Ο.Α., πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης)

2. Γούναρης Γιάννης (δικηγόρος)

3. Δημητρέλης Δημήτρης (νοσηλευτής)

4. Ζάγκλαρης Ιωάννης (ιδιωτικός υπάλληλος

5. Ζαχαροπούλου Χριστίνα (τραπεζικός υπάλληλος)

6. Κυριακόπουλος Δημήτρης (μουσικοσυνθέτης)

7. Κωτούλα Καλλιόπη - Βίλλυ (σεναριογράφος & νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας)

8. Μαύρος Θεόφιλος (επιχειρηματίας)

9. Μπέη Μάρθα (κοινωνικής λειτουργός)

10. Μπινετζής Δημοσθένης (πολιτικός επιστήμονας)

11. Παναγιώτου Λάμπρος (δημοσιογράφος)

12. Πανταζίδης Αύγουστος (σύμβουλος επιχειρήσεων)

13. Χαρίτου Λίνα-Σταυρούλα (σχεδιάστρια ενδυμάτων)

14. Πεφάνης Ρόμπερτ (καθηγητής επικοινωνίας-στέλεχος εκπαιδευτικού οργανισμού)

15. Πιπερίδης Ζαχαρίας (πολιτικός επιστήμονας)

16. Πνευματικός Νίκος (καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής)

17. Προδρομίτης Δημήτριος (δικηγόρος - θεολόγος)

18. Σαπουνά Αναστασία (εφοριακός)

19. Σιδερά Εύα (ιδιωτική υπάλληλος)

20. Σπανέα Ρεγγίνα-Αγγελίνα (οικονομολόγος- εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΣΑΑΕΚ)

21. Στόφιλας Ηλίας (ποιητής-υποψήφιος διδάκτωρ φιλολογίας ΕΚΠΑ)

22. Πανόπουλος Δημήτρης (δημοσιογράφος)

23. Μπεκατώρου Σοφία (ψυχολόγος, ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας)

24. Κωνσταντάρα Δήμητρα (δημόσιος υπάλληλος)

25. Ζάρρα Μαλλούς Δήμητρα (αεροσυνοδός)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: