5.3.24

Διεθνής διασυρμός...


Δικαστική προσφυγή σε 5 χώρες από απόδημους...

Τη χειρότερη τροπή για την κυβέρνηση – αλλά και την ίδια την ευρωβουλευτή – παίρνει η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που απέστειλε χιλιάδες email σε απόδημους ψηφοφόρους, καθώς το θέμα αποκτά διεθνείς διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες Έλληνες του... εξωτερικού έκαναν επώνυμες καταγγελίες για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων καταφερόμενοι εναντίον της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον σε πέντε χώρες όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έλληνες απόδημοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να μάθουν πώς διέρρευσαν τα προσωπικά τους email και φυσικά να υπάρξουν κυρώσεις.

Η υπόθεση αυτή παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς ανασύρονται στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου κάνει ό,τι μπορεί για να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση των υποκλοπών και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο έβαζε θέματα για το κράτους δικαίου.

Μισές απαντήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών 

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο το βράδυ (!!) ο Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Μπαρλέμπας, ανακοίνωσε ότι «το ΥΠΕΣ δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η Νίκη Κεραμέως έδωσε και εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία δεν διέρρευσαν από τα δικά του συρτάρια.

Πηγές του ΥΠΕΣ επιχειρώντας να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το θέμα υποστηρίζουν πάντως ότι η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr έχει μεταφερθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.ypes.gov.gr, υπό το Υπουργείο Εσωτερικών και λειτουργεί κανονικά. Η ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.gov.gr τελεί υπό κατάργηση.

Η εμπλοκή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας «κατόπιν της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Όπως είναι φυσικό η υπόθεση αυτή δεν έχει πυροδοτήσει μόνο τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των συνυποψηφίων της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου οι οποίοι θεωρούν ότι η ευρωβουλευτής σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών επιχείρησε να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των συναδέλφων της...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: