8.3.24

Η διπλή διαπραγμάτευση του Μητσοτάκη για την Κομισιόν...


Το γεγονός ότι χθες επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν δε σημαίνει και πολλά, όπως ξέρουν όσοι παρακολουθούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Εντάξει, η ευρωπαΐκή κεντροδεξιά θα έρθει πρώτη. Όμως, αμέσως μετά θα ανοίξει η διαδικασία των... υποψηφιοτήτων και η υποψηφιότητα της Γερμανίδας πολιτικού μπορεί να καεί, μέσα στα παζάρια και σε τυχόν άλλες πολιτικές συμφωνίες –όπως είχε γίνει με την υποψηφιότητα Βέμπερ. 

Με αυτό το δεδομένο, κάποιοι βλέπουν την υπερκινητικότητα Μητσοτάκη στο διεθνές σκηνικό ως μία προσπάθεια να πλασαριστεί για την επόμενη μέρα, αν υπάρξει πολιτική συμφωνία που θα κόβει την Φον Ντερ Λάιεν από τη θέση. 

Αν και ο Neo δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι στην παρούσα φάση ο Μητσοτάκης θα άφηνε τα ηνία της χώρας για την προεδρία της Κομισιόν, η αλήθεια είναι ότι έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του να διαπραγματευτεί: 

αφού ήταν ο πρώτος που στήριξε την Γερμανίδα πολιτικό για την θέση, δικαιούται, όπως λένε όσοι ξέρουν πως σκέφτεται, να ζητήσει να αναλάβει Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου άμυνας, που θα δημιουργηθεί μετά τις ευρωεκλογές. 

Λογικό ακούγεται…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: