5.3.24

Τα σχέδια Μαρινάκη για την Ελευθεροτυπία...


...και η άδεια του Action24...

Μία ακόμα κίνηση ισχυροποίησης του χαρτοφυλακίου των media που έχει στην ιδιοκτησία του πραγματοποίησε μόλις χθες ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όπως σας έχω πει στοχεύει την είσοδο του ομίλου των μέσων ενημέρωσης της Alter Ego Media στο... Χρηματιστήριο Αθηνών και έχει επενδύσει σημαντικά ποσά πολλών εκατομμυρίων τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει τα ΝΕΑ, το Βήμα, το Ιn, το MEGA και πλέον την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Enet. 

Η αποτίμηση που έχει πλέον το media χαρτοφυλάκιο του Βαγγέλη Μαρινάκη υπολογίζεται στα 8,1 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου. 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου πάντως, η τελευταία εταιρεία από το χώρο των media που είχε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο ήταν η πρώην Τηλέτυπος Α.Ε. η εταιρεία που είχε το MEGA πριν το αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν πάει για πανελλαδική άδεια το Action 24

Από την άλλη, για να μείνουμε στο μιντιακό τοπίο, έμαθα πρόσφατα από άνθρωπο της συγκεκριμένης αγοράς, ότι οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης δεν στοχεύουν να αποκτήσουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας για το Action 24. 

Κατά το ίδιο πρόσωπο οι δύο άνδρες και ιδιοκτήτες του καναλιού, θεωρούν ότι η παναττική κάλυψη που αυτό προσφέρει είναι αρκετή για το επιχειρηματικό πλάνο που έχουν στο μυαλό τους, καθότι όπως μου έλεγε η Αττική είναι η μισή Ελλάδα και φαίνεται ότι αυτό είναι αρκετό. 

Σκοπός τους είναι κατά κύριο λόγο να δημιουργήσουν κρίσιμη μάζα τηλεθεατών στην πρωτεύουσα...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: