5.3.24

Χαμένος ο Τσίπρας, κερδισμένος ο Κασσελάκης...


...σύμφωνα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...

Νέα δημοσκοπική απεικόνιση έχουμε μετά το επεισοδιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ. 

Η έρευνα έγινε από την Palse και μεταδόθηκε στο... δελτίο τού Σκάι το βράδυ της Δευτέρας.
 
Διενεργήθηκε μεταξύ 1.106 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου στο διάστημα από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου και εξέτασε πολλούς τομείς της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής. 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με το ίδιο ποσοστό, 12%. Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 29,5%, ενώ το ΚΚΕ κατατάσσεται τέταρτο με 7,5%, λίγο ψηλότερα από την Ελληνική Λύση που ακολουθεί με 7%. 






Η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει το 2,5% των προτιμήσεων, όσο έχει και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ το ΜέΡΑ25 φτάνει στο 2%. Από τα δεξιότερα κόμματα, πέραν των Ελευθέρων Ελλήνων, το ΝΙΚΗ καταγράφει 3,5% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. 

Η δημοσκόπηση ερευνά τα κέρδη ή τις απώλειες του Αλέξη Τσίπρα μετά από την παρέμβασή του λίγο πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύνολο του δείγματος το 48% θεωρεί ότι ο πρώην αρχηγός  βγαίνει αποδυναμωμένος και μόλις το 7% θεωρεί ότι είναι ενισχυμένος, ενώ το 31% εκτιμά ότι βρίσκεται στα ίδια. 

Από αυτούς που προτίθενται κατά δήλωσή τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 41% πιστεύει ότι ο Τσίπρας παραμένει στα ίδια μετά το Συνέδριο, το 30% ότι είναι αποδυναμωμένος  και το 19% ότι βγαίνει ενισχυμένος.

Από την άλλη πλευρά, στο σύνολο του δείγματος το 37% θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποδυναμωμένος μετά το Συνέδριο, το 17% ενισχυμένος και το 34% στα ίδια. Αντιθέτως, από εκείνους που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 58% εκτιμά ότι ο Κασσελάκης είναι ενισχυμένος, μόλις το 8% τον θεωρεί αποδυναμωμένο και το 26% ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: