13.2.24

Αμετανόητος ο Μουτζούρης...


Ούτε για τους τύπους δεν ζήτησε συγγνώμη ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου για τις χυδαίες ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Και ενώ, τόσο η κυβέρνηση όσο και σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τις δηλώσεις που έκαναν σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο ο... Κ. Μουτζούρης όσο και ο Αχιλλέας Μπέος, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για «χιουμοριστική συζήτηση» και επιχειρεί να παρουσιάσει τον σάλο ως δήθεν προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο.

Υποστηρίζει δε εντελώς υποκριτικά πως  «ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου».

Τα γεγονότα βέβαια τον διαψεύδουν αφού έχει καταγραφεί σε βίντεο να δηλώνει για τον Στέφανο Κασσελάκη πως είναι «κουνίστρα» και «οπισθογεμή»

Οι εξηγήσεις, λοιπόν, που έδωσε για την ομοφοβική του επίθεση είναι οι εξής: 

«Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου.  Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη». 

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - Μουτζούρης της Ευρώπης» 

Σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - Μουτζούρης της Ευρώπης».

Ο Στ. Κασσελάκης υπογραμμίζει επίσης πως: «Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: