14.2.24

Πάρτε τους τα όπλα από τα σπίτια...


Πέτρος Κατσάκος

Αν σκεφτεί κανείς ότι το 90% των κοινωνικών εγκλημάτων γίνεται με κυνηγετικό όπλο, ίσως κάποια στιγμή η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να δυσαρεστήσει τη διαχρονικά ευνοημένη από νόμους και διατάξεις τάξη των κυνηγών. 

Αν σκεφτεί κανείς πως η διαδικασία για να... αποκτήσει κάποιος ένα κυνηγετικό όπλο είναι πάρα πολύ εύκολη, καθώς αρκούν μια αίτηση στο αστυνομικό τμήμα και χαρτιά από δύο γιατρούς -ένας εκ των οποίων ψυχίατρος-, ίσως κάποια στιγμή η Πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει τους όρους με τους οποίους καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα φονικό εργαλείο. 

Αν σκεφτεί κανείς πως ο νόμος προβλέπει την εκ νέου υποβολή γνωμάτευσης από ψυχίατρο μετά από 10 χρόνια, ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τα εγκλήματα που τόσο συχνά διαπράττονται με δράστες κατόχους κυνηγετικών όπλων. 

Τελευταίο παράδειγμα, το τραγικό περιστατικό στη Γλυφάδα, όπου και πάλι ο δράστης ήταν νόμιμος κάτοχος κυνηγετικού όπλου, με το οποίο πυροβόλησε συνανθρώπους του.

Σε μια χώρα που οι ανεπίσημοι υπολογισμοί θέλουν να κυκλοφορούν περί τα 2 εκατ. κυνηγετικά όπλα, ίσως κάποια στιγμή κάποιοι θα πρέπει να αναλογιστούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνευ κανόνων και περιορισμών κατοχή τους στα σπίτια των κυνηγών. Όπλα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να στραφούν και κατά ανθρώπων θα πρέπει επιτέλους να τεθούν υπό αυστηρότερο έλεγχο και ας δυσαρεστήσει αυτό τους καλομαθημένους από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα κυνηγούς. 

Και επειδή καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαγορεύσει το κυνήγι και επειδή με καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαγορευτούν τα κυνηγετικά όπλα, ας απαγορευτεί το να τα έχουν στα σπίτια τους οι κυνηγοί και ας αναλάβουν τη φύλαξή τους οι κυνηγετικοί σύλλογοι μήπως και μειωθούν επιτέλους τα περιστατικά βίας που τόσο συχνά σκορπούν τον θάνατο, χωρίς ποτέ η Πολιτεία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: