23.2.24

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος στο ίδιο του το κόμμα»...



Ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν είχε κανένα λόγο» να μην πάει στις κάλπες για να επιβεβαιώσει τη θέση του στην ηγεσία του κόμματος
Τον θεσμικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και το δικαίωμά του να παρεμβαίνει, επισήμανε ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στο κείμενο του πρώην πρωθυπουργού, με το οποίο ώθησε τον Στέφανο Κασσελάκη να επαναβεβαιώσει την εκλογή του στην ηγεσία...


Με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου σε εξέλιξη, και εν αναμονή ανακοινώσεων υποψήφιων αντιπάλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει απλώς μια κυβέρνηση και να εξαφανιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε για να εκφράσει, και εκφράζει, τη δημοκρατική παράταξη. Είναι ένα κόμμα με συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα».

Και πρόσθεσε:

«Υπήρξαν πολλά κόμματα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις και εξαφανίστηκαν. Η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αυτή. Ο κόσμος μας παραμένει και επιμένει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών όσο ο κόσμος του τον κρατάει και απαιτεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία προοδευτικής διακυβέρνησης».



Όταν ρωτήθηκε ειδικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, και το «γάντι» που σήκωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, οδηγώντας το κόμμα σε τετραπλές εσωκομματικές εκλογές, είπε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πράγματι έναν θεσμικό ρόλο ως πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συν μια θεσμική εμπειρία βάση της οποίας και δικαιούται και υποχρεούται να δίνει σήματα -και εσωτερικά και εξωτερικά.
 
»Ο νυν πρόεδρός μας, Στέφανος Κασσελάκης, αποδέχθηκε και πάτησε πάνω στο σήμα του Αλέξη Τσίπρα για να εξελίξει τις καταστάσεις ένα βήμα παραπέρα. Δεν είχε κανένα λόγο να μην το κάνει. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος με το ίδιο του το κόμμα».

Σύμφωνα με τον αν. εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «και το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την πορεία του κόμματος».

Και σε σχόλιο για ελλιπή αντιπολίτευση, απάντησε ότι «ο έλεγχος τον πράξεων κάθε κυβέρνησης δεν περιορίζεται στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα αλλά εκτείνεται σε άλλες εκφράσεις, Μέσα και διακριτές εξουσίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: