23.2.24

Στην Ελλάδα (και στον ΣΥΡΙΖΑ)...


...γίνονται μέσα σε μια εβδομάδα περισσότερα από όσα στην Ελβετία σε έναν χρόνο...

Η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα γίνει ποτέ βαρετή. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα γίνονται μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερα πολιτικά γεγονότα απ’ όσα στην Ελβετία σε ένα χρόνο!

Για να ακριβολογούμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που παράγει αυτά τα... γεγονότα αυτό τον καιρό – περισσότερα κι απ’ όσα μπορεί να καταναλώσει φοβάμαι.

Κι ο Μητσοτάκης βέβαια κάνει φιλότιμες προσπάθειες, με τα απανωτά μέτωπα που ανοίγει θέλοντας (γάμος ομόφυλων ζευγαριών, φοιτητές) και μη (αγρότες, ευρωπαϊκά ψηφίσματα), αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φτάνει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει… φετίχ με τις κάλπες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Η μισή καρδιά τους στις εκλογές βρίσκεται, όπως φαίνεται.

Τέσσερις κάλπες ετοιμάζεται να στήσει η Κουμουνδούρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στους αμφισβητίες του – και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Κάλπες για εκλογή προέδρου, κάλπες για εκλογή κεντρικής επιτροπής, κάλπες για τις νομαρχιακές, κάλπες για τα συντονιστικά των οργανώσεων.

Ουσιαστικά τις δύο πρώτες κάλπες τις επέβαλε ο… Αλέξης Τσίπρας.

Ο οποίος με τη δήλωσή του, μία ώρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο, διαμήνυσε ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να αποφανθούν και πάλι για την ηγεσία.

Τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του Κασσελάκη στην αρχηγία – προφανώς θεωρεί ότι εκείνη η εντολή έχει εξαντληθεί και δεν ισχύει.

Η παρέμβαση αυτή, μπορεί να προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, αλλά έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που έψαχναν… συνέδρους – δεν συμπληρώθηκε καν ο αριθμός που προβλεπόταν – λόγω απροθυμίας των μελών να συμμετέχουν στις διαδικασίες, το ενδιαφέρον φούντωσε. Πάντα τα… θεάματα τραβούσαν την προσοχή, αλλά το θέμα είναι και τι… ψωμί θα βγάλει αυτή η ιστορία.

Διότι, πέρα από τους εσωκομματικούς υπολογισμούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες, υπάρχει και μία εκλογική αναμέτρηση μπροστά, αυτή για την ευρωβουλή!...

Κάλχας 

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: