«Θα είναι πρόβλημα αν συνεχίσουν να μας καλούν σε συνεντεύξεις μόνο για τα εσωκομματικά» τόνισε χθες ο Γιάννης Ραγκούσης, με την άποψη αυτή να ...υιοθετείται από τη συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά το έντονο τετραήμερο του Συνεδρίου και τα όσα έγιναν στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στην Κουμουνδούρου θέλουν να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα, στην οποία κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα προβλήματα της κοινωνίας και βεβαίως ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές.
Το αγροτικό κίνημα παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και έχει προτείνει κοστολογημένα μέτρα, οπότε θεωρείται δεδομένο πως θα συνεχιστεί η κριτική στην κυβέρνηση.
Σε θέση μάχης βρίσκεται το κόμμα και για το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί τις επόμενες μέρες για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται τα εργασιακά (ο Στέφανος Κασσελάκης) χθες δεσμεύθηκε για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο), η ακρίβεια αλλά και η αποκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Με απλά λόγια, το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να μετακινήσει το ενδιαφέρον από τα εσωκομματικά, στις εξωστρεφείς πολιτικές δράσεις…
Φήμες για αλλαγές
Δεν είναι μυστικό πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο κόμμα, όμως αυτές προγραμματίζονται για το καταστατικό Συνέδριο του Φθινοπώρου. Εκεί όπου κυριολεκτικά θα συζητηθούν τα πάντα.
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για ανακατατάξεις σε πρόσωπα και θέσεις. Ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ υπάρχουν σκέψεις να αναπληρωθούν τα κενά στην Πολιτική Γραμματεία που άφησαν όσοι αποχώρησαν τον Δεκέμβριο.
Βέβαια για να γίνουν αλλαγές στη θέση του γραμματέα ή στην Πολιτική Γραμματεία, πρέπει να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Πηγές από την Κουμουνδούρου μας λένε πως είναι πολύ δύσκολο να προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης εκλογή εξ’ ολοκλήρου νέας Πολιτικής Γραμματείας, διότι αυτή θα έχει …σύντομη ημερομηνία λήξης, αφού οι εκλογές για νέα Κεντρική Επιτροπή (από την οποία θα προέλθει η νέα Πολιτική Γραμματεία) θα γίνουν -εκτός απροόπτου- αμέσως μετά το καλοκαίρι.
«Δεν θα είχε νόημα να εκλεγεί νέα Πολιτική Γραμματεία για 4 μόνο μήνες. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές συστάσεις στον πρόεδρο να καλύψει τα κενά όσων αποχώρησαν» μας λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι εκ των έσω.
Δεν είναι απίθανο να γίνει και μίνι ανασχηματισμός και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Εκεί το πιθανότερο σενάριο είναι να απομακρυνθεί από τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών ο Παύλος Πολάκης.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω ενέχουν τον κίνδυνο για νέο κύκλο εσωστρέφειας, την ώρα που από τον ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται για το αντίθετο…
Συγκροτείται το Εκτελεστικό Γραφείο
Το Εκτελεστικό Γραφείο θα αποτελείται από τον Στέφανο Κασσελάκη, τον/τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα (αν υπάρχει), τον συντονιστή του Οργανωτικού Γραφείου (μέχρι τώρα τη θέση αυτή κατέχει ο αν. γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδη), την εκπρόσωπο τύπου (παραμένει η Δώρα Αυγέρη η οποία όμως ακούγεται έντονα για υποψήφια ευρωβουλευτής) και έως τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Τα τρία μέλη τα αποφασίζει η ίδια η Πολιτική Γραμματεία μετά από εισήγηση του προέδρου. Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει -αν δεν είναι μία από τους τρεις- και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Θεωρείται βέβαιο, πως θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κρούσεις θα γίνουν στον Νίκο Παππά, αλλά και στην Όλγα Γεροβασίλη, ως ένδειξη σύμπνοιας.
Το Εκτελεστικό Γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την καλύτερη καθημερινή παρακολούθηση της πολιτικής του κόμματος, ενώ βάσει καταστατικού, δύναται να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα για τα οποία δεν είναι δυνατή η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής ή της Πολιτικής Γραμματείας...
Χρήστος Κυμπιζής
documentonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου