26.2.24

«Το συνέδριο είπε κάτω "τα χέρια απ' τον Στέφανο"»...



Ο Στ. Κασσελάκης είπε στην ΕΡΤ πως νιώθει ότι βγήκε «σαφώς ενισχυμένος» απ' το συνέδριο και με «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα...
Την άποψη ότι βγήκε ενισχυμένος απ' το τρικυμιώδες 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά.

Ο Στ. Κασσελάκης ανέφερε τουλάχιστον δύο φορές πως τα μέλη του κόμματος μίλησαν και είπαν «κάτω τα χέρια απ' τον Στέφανο», αλλά και ότι έλαβε «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα.
Ως προς τις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αναφέρθηκε στη «σύγχρονη Αριστερά» αλλά και στην ανάγκη να γίνει «μια μεγάλη συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς» και θα κερδίσει την δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

«Σαφώς έχω βγει ενισχυμένος» απάντησε κληθείς να κάνει απολογισμό του τετραήμερου συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης».
«Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα», είπε ακόμα, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως είναι «πρόεδρος υπό προθεσμία». «Θα παραμείνω αρχηγός μέχρι τις επόμενες εθνικές», είπε και πρόσθεσε: «έχω τεράστια εντολή να μεασχηματίσω το κόμμα». 

Στην ερώτηση τι θα κάνει αν δεν τα πάει καλά το κόμμα στις Ευρωεκλογές και υπάρξει πάλι θέμα αμφισβήτησης απάντησε: «όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά θα το αντιμετωπίσω».  «Αν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα κερδίσω» είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε ότι «δεν είναι θέμα αλαζονείας». Τα μέλη μίλησαν, επανέλαβε.


 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, η παρέμβαση του οποίου λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου ήταν καταλυτική.

Ανέφερε ότι δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για αυτή την παρέμβαση απ' την πλευρά Τσίπρα και πως μόλις ένα λεπτό πριν απ' την ανάρτηση ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού τηλεφώνησε το γραφείο του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου» είπε, αλλά τον «κάρφωσε» για την επιλογή του να μην παραστεί στο συνέδριο. «Νομίζω ήταν λάθος», είπε ο Στ. Κασσελάκης.

Σχολίασε εξάλλου πως ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει και ξεκινά «ένας νέος υπό την ηγεσία μου».
Κατά τα άλλα απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα πώς νιώθει τώρα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και είπε στον δημοσιογράφο «μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι σκεφτόταν και τι σκέφτεται από εδώ και πέρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: