8.2.24

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών...


... εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις στο ΠΑΣΟΚ...
Συνεχίζεται το «μασάζ» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το νομοσχέδιο που θεσπίζει την ισότητα στο γάμο...

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. έγινε προσπάθεια να πειστούν κι άλλοι βουλευτές που εκφράζουν διαφωνία ή αμφιβολίες για το νομοσχέδιο.

Γι' αυτό και ήταν παρόντες κατά τη συζήτηση επ' αυτού οι καθηγητές Νομικής Λίνα Παπαδοπούλου και Κωνσταντίνος Ρόκας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των διαφωνούντων βαίνει μειούμενος, με εξαίρεση όσους προβάλλουν συνειδησιακές ανησυχίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Απ' τη σχετική συζήτηση δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Νάντια Γιαννακοπούλου ύψωσε τον τόνο απέναντι στον Πάρη Κουκουλόπουλο, όταν εκείνος παρενέβη επειδή η βουλευτής ασκούσε κριτική στον Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος είναι αντίθετος με το γενικό πνεύμα του νομοσχεδίου. «Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω- δεν είσαι ο μπαμπάς μου», φέρεται να είπε η βουλευτής, που τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. συζητήθηκαν επίσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις και το ψήφισμα - κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τους αγρότες αποφασίστηκε οι βουλευτές να βρεθούν  πάλι το Σαββατοκύριακο σε μπλόκα, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αύριο, Παρασκευή, ο Ν. Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό για τη στεγαστική κρίση.

Η Κ.Ο. θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, και εκεί θα έχουν το περιθώριο να συνεχίσουν τη συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: