22.2.24

Μητσοτάκης... ανάδελφος...


Tελικά δεν εξηγείται αλλιώς. Το μεσογειακό κλίμα ευνοεί την ανάπτυξη υπονομευτών της κυβέρνησης, οι οποίοι μάλιστα εξέλαβαν το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Ινδία -για να συζητήσει και το Μεταναστευτικό, αφού, κατά τον ίδιο, «η Ελλάδα υπήρξε, από διάφορες απόψεις, ένα success story όσον αφορά τη μετανάστευση»- ως χρυσή ευκαιρία για να αμαυρωθεί το προφίλ «πολυδιάστατου εκσυγχρονιστή» του Κυριάκου Μητσοτάκη με... νέες «συκοφαντίες» και νέες «μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το Κράτος Δικαίου, το οποίο», κατά πώς είπε ο πρωθυπουργός στη Ρομπέρτα Μέτσολα, «είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα μας».


Το ζήτημα για τον κ. Μητσοτάκη δεν σταματά στο γεγονός ότι η -επίσης μεσογειακή. Τυχαίο;- πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απέφυγε να τον παρηγορήσει αρκούμενη σε μια καλή κουβέντα για τη θεσμοθέτηση της ισοτιμίας στον γάμο για όλους, αλλά ότι τα βέλη προήλθαν εξ οικείων. «Η Ελλάδα στην 25η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. στον Δείκτη Ατομικών Ελευθεριών βάσει των δεδομένων του 2021» είναι ο τίτλος, παρακαλώ, του Κειμένου Πολιτικής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, το οποίο δεν το λες και «παράξενη συμμαχία σκληρών αριστερών και σκληρών δεξιών λαϊκιστών», όπως αποκάλεσε ο «μεταρρυθμιστής» την κυβέρνηση Τσίπρα στη συνέντευξή του στο podcast The Globalist.


Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών είναι ό,τι πιο συγγενές στον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να βρεθεί. Κι όμως, αυτό το Κέντρο είναι που διαπιστώνει ότι «οι μεγαλύτερες αδυναμίες της χώρας μας σημειώνονται στα πεδία της νομοκρατίας (Κράτος Δικαίου), της ελευθερίας στις ανθρώπινες σχέσεις και της ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης», ό,τι δηλαδή διαπίστωσε αναλυτικότερα και αιχμηρότερα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -με τις 330 ψήφους, για να μην ξεχνιόμαστε- αναφερόμενο και στην τραγωδία των Τεμπών πριν καν ολοκληρωθεί η απροκάλυπτη μεθόδευση συγκάλυψης στην Εξεταστική... Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Κέντρο αποδόμησε και τη βασική επικοινωνιακή υπερασπιστική γραμμή Μητσοτάκη προς το... πολιτικό Κέντρο, τον Economist: «Μολονότι πρόσφατα καταγράφεται πρόοδος σε ορισμένους δείκτες, όπως ο δείκτης δημοκρατίας του Economist, εξακολουθούν να υπάρχουν πεδία, όπως αυτό της ελευθερίας του Τύπου, στα οποία η χώρα μας συνεχίζει να βαθμολογείται χαμηλά και αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό» προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΚΕΦΙΜ Νίκος Ρώμπαπας.

Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστο: Ο Μητσοτάκης είναι... ανάδελφος.

Λάμπρος Αθ. Τσουκνίδας

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: