14.2.24

Αυτή η συζήτηση ήταν μια αρχή...


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και αρκετές παρουσίες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη Νέα Αριστερά, πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο θέατρο «Άλφα Ληναίος - Φωτίου» η εκδήλωση - συζήτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;», την οποία διοργάνωσε η Εφημερίδα των Συντακτών με... ομιλητές τους  Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., και Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια της Κ.Ο. Νέα Αριστερά.

Κοινή συνισταμένη η διαπίστωση πως υπάρχει ανάγκη για σύγκλιση σε συγκεκριμένα πεδία της πολιτικής για μια διέξοδο προοπτικής της κοινωνίας απέναντι στην αντιλαϊκή κυριαρχία Μητσοτάκη, στις πολιτικές φτωχοποίησης και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές σε ζητήματα θεσμών που έχουν διασύρει τη χώρα διεθνώς.

Και οι τρεις συμφώνησαν στο τέλος πως παρά τα όσα τους χωρίζουν, υπάρχουν περισσότερα που ενώνουν τον προοδευτικό χώρο και διαφάνηκε περιθώριο περαιτέρω συνέχισης του διαλόγου, διευκρινίζοντας βέβαια και οι τρεις ομιλητές πως δεν πρόκειται για «συνενώσεις κομμάτων» ή «πρόβα συνεργασίας» αλλά για μια συζήτηση που αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας.

Έκπληξη της βραδιάς η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, που τράβηξε τα βλέμματα και όταν αποχώρησε, χαιρέτησε και τους τρεις ομιλητές δια χειραψίας...

Δείτε αναλυτικά τι είπε κάθε ομιλητής στο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: