22.2.24

Το παρασκήνιο της απόλυσης Τεμπονέρα...



Το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έμπαινε στην αίθουσα του θεάτρου Άλφα στην εκδήλωση της «Εφ.Συν.» με ομιλητές της Έφη Αχτσιόγλου, τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Μανόλη Χριστοδουλάκη. Στο κάλεσμα να απευθύνει χαιρετισμό αρνήθηκε δείχνοντας τον Διονύση Τεμπονέρα και λέγοντας «έχω τον εκπρόσωπό μου εδώ»...



Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την κίνηση ως «καπέλωμα» του Διονύση Τεμπονέρα, άλλοι ως άδειασμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίμησαν την εκδήλωση και ξαφνικά είδαν τον πρόεδρό τους να την «νομιμοποιεί» και να πηγαίνει σ' αυτήν. Κανείς δεν γνώριζε εκείνη την ώρα ότι ο κ. Κασσελάκης είχε αποφασίσει τα «τιμωρήσει» τον Διονύση Τεμπονέρα απολύοντάς τον από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού.

Ο κ. Τεμπονέρας έμαθε για την απόφαση του προέδρου όταν επικοινώνησε μαζί του ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανόλης Καπνισάκης και του ζήτησε να αδειάσει τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη. Μέχρι στιγμής βέβαια η απόλυση δεν έχει κοινοποιηθεί στον κ. Τεμπονέρα, ωστόσο αυτό είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η ειρωνεία είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Κασσελάκης φέρεται να εξήρε τη δουλειά του κ. Τεμπονέρα με το δίκτυο συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε μάλιστα να συνεργαστούν έως το 2027, την ώρα που είδε δώσει την εντολή για την απόλυσή του!  «Πρόεδρε, η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και, όπως πληροφορούμαι, είμαι "κομμένος με εντολή προέδρου". Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο διευθυντής σου, εκ μέρους σου, και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι», ήταν η απάντηση του Διονύση Τεμπονέρα και τον Στέφανο Κασσελάκη να μην απαντά.

Τελικά, εκτός από απρόβλεπτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται και ολίγον τι εκδικητικός.

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: