12.2.24

Αμφισβητεί την αισχροκέρδεια...


Αντίθετος με όλα τα ινστιτούτα και φορείς που παρακολουθούν την αγορά και την εκρηκτική άνοδο των τιμών την τελευταία διετία, ακόμη και ...με την ίδια την Eurostat και τις Βρυξέλλες, εμφανίστηκε στον Ant1 ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Παρότι τα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι από την τιμή προϊόντος που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής μόνο 13% πάει στον παραγωγό ενώ το υπόλοιπο 87% αφορά επιβαρύνσεις στην πορεία μέχρι το ράφι, ο κ. Βορίδης εμφανίστηκε να το δικαιολογεί.

«Κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά, μπορεί πράγματι να είναι υπερβολικές οι χρεώσεις, μπορεί και να μην είναι», είπε ο κ. Βορίδης για μεσάζοντες, μεταποιητές, βιομηχανίες κτλ. «Κάτι κάνουν όλοι αυτοί, αν ήταν τόσο απλή η απευθείας επαφή παραγωγού και σούπερ μάρκετ τότε δεν θα τους είχε βγάλει όλους από τη μέση το σούπερ μάρκετ; Γιατί δεν τους βγάζει;», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που οι μεσάζοντες θησαυρίζουν και αγρότες και κτηνοτρόφοι παίρνουν ψίχουλα, τα «κοράκια» των fund περιμένουν τον στραγγαλισμό των παραγωγών, από τους οποίους το 80% έχει «κόκκινα» δάνεια...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: