14.2.24

Υποκινητές και υποκινούμενοι...


Τάσος Παππάς

Δεν κρύβει την ενόχλησή της η κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βάζει την Ελλάδα δίπλα δίπλα με την Ουγγαρία του Ορμπαν –σπουδαία επίδοση όντως– στα ζητήματα του κράτους δικαίου. 

Ανθελληνική προπαγάνδα, φωνάζουν η κυβέρνηση και τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης, που... υποκινήθηκε (κρατήστε τη λέξη γιατί θα πέσουμε πάνω της και άλλες φορές) από την Κεντροαριστερά και την Αριστερά.

- Τους λες ότι το ψήφισαν εκτός από τους αριστερούς, τους σοσιαλιστές, τους πράσινους και οι φιλελεύθεροι και μερικοί βουλευτές της Δεξιάς.

- Σου λένε ότι οι τελευταίοι παρασύρθηκαν και επιμένουν ότι η Ελλάδα από το 2019 που ανέλαβε τις τύχες της χώρας το σύστημα Μητσοτάκη, είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας, το πιο φωτεινό παράδειγμα της Ευρώπης.

Αφού συνέρχεσαι από το σοκ που σου προκαλεί η απάντησή τους τολμάς να διατυπώσεις έναν ψιθυριστό αντίλογο.

- Συγγνώμη, αλλά σ’ αυτή τη χώρα που εσείς περιγράφετε με τα καλύτερα λόγια, που είναι παράδειγμα δημοκρατίας, όπως λέτε, πιάστηκαν στα πράσα να έχουν στήσει παρακρατικό μηχανισμό μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου. Παρακολουθούσαν αρχηγό κόμματος, υπουργούς (γιατί άραγε;), δημοσιογράφους (προφανώς για να μαθαίνουν τι ψάχνουν), στρατιωτικούς (άγνωστο γιατί). Πείτε μου σε ποια χώρα θα γινόταν κάτι ανάλογο και θα έμενε ο πρωθυπουργός στη θέση του;

Η απάντηση-καταπέλτης:

- Είστε υποκινούμενος και αξίζετε τη χλεύη μας.

Να λοιπόν που πέσαμε πάλι πάνω στη λέξη υποκίνηση. Είναι μια παλιά θεωρία που την έχουν χρησιμοποιήσει κυβερνήσεις που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθεστώτα που προσπάθησαν να κρύψουν τις πομπές τους και επίορκοι αξιωματικοί για να οργανώσουν πραξικοπήματα. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η σημερινή ελληνική Δεξιά. Αλλωστε η παράταξη έχει πλούσιο παρελθόν στο θέμα αυτό. 

Τι λέει η θεωρία της υποκίνησης; Ο,τι συμβαίνει είναι υποκινούμενο. Εχουμε διαδηλώσεις; Είναι υποκινούμενες. Κατεβαίνουν οι αγρότες στους δρόμους; Είναι υποκινούμενοι. Καταλαμβάνουν οι φοιτητές τις σχολές τους; Είναι υποκινούμενοι. Απέχουν οι δικηγόροι από τα δικαστήρια; Είναι υποκινούμενοι. Διαμαρτύρονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό; Είναι υποκινούμενοι.

Ποιοι είναι οι υποκινητές; Μα φυσικά οι πολιτικοί αντίπαλοι της Δεξιάς. Στο μακρινό παρελθόν το ΠΑΣΟΚ για να αρπάξει την εξουσία, στο κοντινό παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο λόγο και μονίμως το ΚΚΕ που σχεδιάζει συστηματικά χρόνια τώρα την έφοδό του στα κέντρα εξουσίας του αστικού κράτους. 

Ρωτάς αφελώς: «Υποκινούνται οι άνθρωποι αν δεν έχουν λόγο; Βγαίνει κάποιος από τη βολή του αν δεν έχει προβλήματα που τον ταλαιπωρούν;» Δεν παίρνεις απάντηση από τους λουστραρισμένους κυνικούς, οι οποίοι με θεατρινισμούς επιπέδου μπουλουκιού επιχειρούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο και δυστυχώς μερικές φορές καταφέρνουν να τον πείσουν ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που βλέπει γύρω του, αλλά αυτή που του παρουσιάζει ως πραγματικότητα το καθεστώς Μητσοτάκη και οι ντουντούκες του.

Την ίδια στιγμή έχουμε ξένα μέσα ενημέρωσης –σε μερικά έχει δώσει συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης–, επιτροπές του ΟΗΕ και της Ε.Ε., διεθνείς οργανώσεις Τύπου, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ακύρωση βασικών δικαιωμάτων και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Την ίδια στιγμή, έχουμε τη Frontex να κατηγορεί τον κρατικό μηχανισμό για το ναυάγιο στην Πύλο και για την υπόθεση των νησίδων στον Εβρο. Ολοι αυτοί είναι υποκινούμενοι; 

Ολοι αυτοί συμμετέχουν στη συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας, της κυβέρνησής της, του πρωθυπουργού προσωπικά; Ολοι αυτοί παίρνουν γραμμή από τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη; Υποκινούμενη είναι η ανοησία που έχει εγκατασταθεί στα μυαλά των κυβερνητικών αξιωματούχων. 

Υποκινούμενη από την αλαζονεία τους. Υποκινούμενη από την πεποίθησή τους ότι είναι ιδιοκτήτες της χώρας και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Θα αθωώνουν τους εαυτούς τους, θα δαιμονοποιούν ό,τι δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω τους και θα συκοφαντούν το σύμπαν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: