Λάβρος εμφανίστηκε όπως αναμενόταν ο Αντώνης Σαμαράς κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, αναλύοντας ολόκληρη την ακροδεξιά του ατζέντα και εκτοξεύοντας πυρά προς την πλευρά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ο... πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα εν μέσω χειροκροτημάτων, ξεκίνησε λέγοντας ότι «δεν θέλω να αντιδικίσω με κανέναν, ούτε να χαϊδέψω αυτιά, ούτε να εισπράξω χειροκρότημα», ενώ κάλεσε τους πάντες να ακούσουν τη συνείδησή τους.
Αμέσως μετά μπήκε στον δρόμο της κριτικής από τα ακροδεξιά λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση. Το ότι δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητα καλό και σίγουρα δε σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο».
Σε αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τα ελληνοτουρκικά ασκώντας κριτική στο σύμφωνο περί φιλίες που υπέγραψε η Ελλάδα με την Τουρκία.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, κλιμάκωσε την κριτική του λέγοντας ότι πρόκειται για «θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας, δεν υπάρχει καταναγκασμός απέξω, έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες πέρα και πάνω από κόμματα».
Δήλωσε ευθαρσώς ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο για να υπογραμμίσει «η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το είχε φέρει προς ψήφιση. Ο γάμος δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, δεν κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο, δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας».
Μάλιστα σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο αυτό βασίζεται σε ένα ψέμα, για να ασκήσει τη δική του κριτική περί δικαιωμάτων αναπτύσσοντας όλα τα επιχειρήματα της alt right ατζέντας.
Ο Αντώνης Σαμαράς σε αρκετά σημεία της παρέμβασής του θέλησε να εμφανιστεί ως εκφραστής των βασικών αρχών της γαλάζιας παράταξης, ενώ έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο δεν αλλάζει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.
«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια που υπήρξε πάντα και προϋποθέτει μάνα και πατέρα. Είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς για να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία.
Εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αγγίζει τους πάντες «όταν εξισώνεις τη σύμβαση με γάμο θα αναγκαστεί να αλλάξει και η ζωή εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Θα ζητήσουν να φύγουν από τα επίσημα έγγραφα οι λέξεις πατέρας και μητέρα και να αντικατασταθούν από τα γονέας 1 και γονέας 2 στο όνομα της συμπεριληπτικότητας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου