2.2.24

«Δεν υπήρξε ζημία»...


...επειδή εργάστηκαν λέει ο Γεωργιάδης για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ...
 Ως μάρτυρας κατηγορητηρίου κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη δίκη που εξελίσσεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τεσσάρων στελεχών του παλιού ΚΕΕΛΠΝΟ για 22 παράνομες προσλήψεις σε βάρος του οργανισμού, κάνοντας σαφή τη στήριξη του στους τέσσερις κατηγορούμενους για τις προσλήψεις που έγιναν επί θητείας του... 

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι κατόπιν δικής του προφορικής εντολής προς τον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και έναν εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, προχώρησαν σε 13 από αυτές τις προσλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ' εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας.  

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι από τις 22 προσλήψεις δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, καθώς οι προσληφθέντες απασχολήθηκαν κανονικά και προσέφεραν υπηρεσίες, και ως εκ τούτου το Δημόσιο «είχε όφελος» αφού το 2013 «υπήρχε πρόβλημα με τα λοιμώδη νοσήματα» και οι ίδιοι λειτούργησαν «ως ομάδα κρούσης». «Τότε, αν θυμάστε, λίγο πριν πάω εγώ στο υπουργείο είχε γίνει εκείνη η υπόθεση των οροθετικών και είχε προκύψει η έκρηξη του AIDS», είπε. 

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ανδρέας Ντόκος, αφού επισήμανε πως αυτές οι προσλήψεις έγιναν «μη νόμιμα», υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε κάποια ειδίκευση και πως δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Ο μάρτυρας αποκρίθηκε πως «είχαν γενικές διοικητικές γνώσεις και πολύ όρεξη» και πως «δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αυτές καθαυτές για τις προσλήψεις. «Ασχέτως του τρόπου πρόσληψης, δεν υπήρξε ζημία αλλά αντίθετα μεγάλη ωφέλεια για το Δημόσιο και το κράτος» επανέλαβε.


Ο μάρτυρας εξαρχής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη -που αποκάλυψε το πάρτι που γινόταν στον φορέα - για «μπούλινγκ» και προσπάθεια σπίλωσης των τεσσάρων κατηγορουμένων. Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Πολάκη για εκδικητικές απολύσεις του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «επειδή δεν δέχτηκαν να καταθέσουν εναντίον μου».

Αργότερα κατέθεσε και η πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Τσάγκαρη. Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα των ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το 2007 μέχρι και το 2018, Δ. Καραμπαλίκη που κατέθεσε στη προηγούμενη δικάσιμο, στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 η κ. Τσαγκάρη του ζήτησε συγκεκριμένα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου για να κάνει «φραστικές διορθώσεις» και αλλοίωσε τα πρακτικά του ΔΣ, της περιόδου 2007 – 2008 για να δικαιολογηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις. Η ίδια κατέθεσε ότι ο κ. Καραμπαλίκης «ψεύδεται σε βάρος της» και ότι «η ίδια ουδέποτε του ζήτησε τα συγκεκριμένα πρακτικά ούτε νόθευσε κάποιο από αυτά», αφού είχε διοριστεί το επίμαχο διάστημα στον ΙΦΕΤ. «Βρήκε άσχετο άνθρωπο.  Διάλεξε να  κατηγορήσει έναν άνθρωπο που λείπει τόσα χρόνια και δεν ήταν εκεί (σ.σ. στον φορέα) για να μπορεί να απαντήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: