23.2.24

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου...



Ημέρα γενικευμένης απεργίας η επόμενη Τετάρτη. Εκτός από τη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, πλήθος Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων του ιδιωτικού τομέα έχει λάβει αποφάσεις για απεργία την ίδια ημερομηνία, κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών (που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023)...


Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν προβεί κι αυτά σε προκηρύξεις κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ), θα υπάρξει 24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αναβολές και κυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν την ίδια μέρα, λόγω της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για 24ωρη απεργία. Χειρόφρενο και στα ταξί, λόγω της 48ωρης απεργίας (στις 27 και 28 Φεβρουαρίου) που κήρυξε η ΣΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: