20.2.24

Μπλόκο στο Σύνταγμα οι Αγρότες: Στις 18:30 το συλλαλητήριο...




BINTEO...
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα καθώς εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες από κάθε μέρος της Ελλάδας, στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιμένει να μην κάνει δεκτά τα βασικά τους αιτήματα.


Τα τρακτέρ... διασχίζουν κατά κύματα και σε δόσεις το κέντρο της Αθήνας, υπό το θερμό χειροκρότημα των περαστικών οι οποίοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.


ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ



Μεγάλο κόμβοι με τρακτέρ πέρασε λίγο μετά τις 15:30 από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, ανεβαίνοντας αντίθετα την Πανεπιστημίου από δύο λωρίδες που έχει κλείσει για τον σκοπό η αστυνομία. Γεμάτη η πλατεία από κόσμο της περιοχής, αλλά και αγροτες που έχουν καταφτάσει στην Αθήνα με λεωφορεία από τα μπλόκα τους.

Ο κόσμος που περίμενε τα τρακτέρ έχει σταθεί δίπλα στον δρόμο και χαιρετά με υψωμένες γροθιές, χειροκροτήματα και χτυπώντας κουδούνες από τις στάνες. Με παρατεταμένα κορναρίσματα και μαρσάρισμα της μηχανής απαντούν οι οδηγοί


Το κονβόι από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ξεκίνησαν το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας όπου προηγήθηκε διανυκτέρευση. Αντίστοιχα, από την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, τα τρακτέρ και τα οχήματα προσεγγίζουν το κέντρο μετά την προσυγκέντρωση στα Μέγαρα. 

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. 



Λεωφορεία και Ι.Χ. επίσης μεταφέρουν πάνω από 5.000 άτομα στην πρωτεύουσα. Μόνο από τη Θεσσαλία εκτιμάται ότι «κατεβαίνουν» πάνω από 60 λεωφορεία. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι χρησιμοποιούν επίσης και δικά τους οχήματα. Πολλά λεωφορεία εκτιμάται ότι θα αποβιβάσουν σημαντικό πλήθος στην περιοχή του ΟΑΚΑ, προκειμένου στη συνέχεια να φτάσουν στο κέντρο με τους συρμούς του ΗΣΑΠ.

Τα πρώτα δέκα τρακτέρ με αγρότες από την Εύβοια υποδέχθηκαν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες Ταξί Αττικής στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Πάτση και Αθηνών.


Πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στην Αθήνα - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η διαδρομή των τρακτέρ μέσα στον αστικό ιστό εκτιμάται ότι θα είναι μέσω της λεωφόρου Αθηνών, της πλατείας Καραϊσκάκη και της πλατείας Ομονοίας, για να «ανέβουν» την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.


Πρώτο μαζικό «ραντεβού» εκτιμάται ότι θα είναι αυτό στην πλατεία Ομόνοιας στις 17.30, προκειμένου στη συνέχεια σταδιακά να φτάσουν στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος και την Βουλή.

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από την ΕΛΑΣ για τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.


Προκειμένου να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας, η ΕΛΑΣ θα προχωρά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροποποιήσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, με:

προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη
αντίθετη ροή κυκλοφορίας των τρακτέρ σε οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας και Πανεπιστημίου ως το Σύνταγμα
προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας
διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής (ροή της καθόδου ως την Σέκερη)
ροή κυκλοφορίας από την Ακαδημίας μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας
Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: