22.2.24

Με 10 ευρώ η ψήφος στην ΕΣΗΕΑ...


Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για την επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ η επιμονή για τη διαδικασία πληρωμής των ετήσιων συνδρομών των μελών της Ένωσης. 

Για να λάβει κάποιος μέρος, έπρεπε να... πληρώσει το ελάχιστο ποσό των 10 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, η οφειλή του προς το Ταμείο παραμένει, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να χρωστάνε πλέον και στην ΕΣΗΕΑ.

Καθώς δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, στερούνται της έκδοσης της νέας δημοσιογραφικής ταυτότητας και κάνουν χρήση των παλαιών δίπτυχων. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι αποκτούν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος το δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν μπορούν να πιστοποιήσουν έναντι των αρχών τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα. 

Στην ουσία, το καθεστώς αυτό, που διατηρεί η σταθερή συνεργασία «Ενωμένων Δημοσιογράφων» και «Συσπείρωσης», δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων δημοσιογράφων, από τη στιγμή που οι εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης έχουν τη δυνατότητα να μην αποδίδουν τη συνδικαλιστική συνδρομή υπέρ της ΕΣΗΕΑ. 

Το ποσό της συνδρομής αντιστοιχεί στο 1% των αποδοχών των εργαζομένων...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: