8.1.24

Από το κακό στο χειρότερο...


Κάθε άλλο παρά εκτονωτικά λειτούργησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων για την εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρατεταμένες διακοπές Κασσελάκη... στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνδυασμό με την φαιδρή πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα σε τριήμερο με... όλα πληρωμένα «to know us better» στο εξοχικό του στις Σπέτσες έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτές οι αντιδράσεις θα μετουσιωθούν σε πολιτικές παρεμβάσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές, πλην της Κυριακής Μάλαμα, που θα ανακοινώσουν την απόφασή τους να μην μεταβούν στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού για να λάβουν μέρος στην τριήμερη «ομάδα εργασίας» που διοργανώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εξάλλου, πέραν της Κυριακής Μάλαμα που δεν θα πάει, κάτι που προανήγγειλε με σκωπτικό τρόπο λέγοντας ότι την πειράζει το πλοίο, την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε και η Έλενα Ακρίτα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν πολύ καλύτερο συμβολικά να διοργανωνόταν μία τέτοια συνεδρίαση σε κάποια από τις πληγείσες περιοχές.

Όλα λάθος
Σημειωτέον ότι το τριήμερο των Σπετσών δεν είναι, όπως προαναφέρθηκε, η μόνη αφορμή για την οποία έχει βαρύνει το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, πριν καν ξεκινήσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, η ηγεσία του κόμματος κατηγορείται ότι πηγαίνει από λάθος σε λάθος, ενόσω και τα δημοσκοπικά καμπανάκια τείνουν να γίνουν καμπάνες για το υπαρξιακό ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου στις ευρωεκλογές.
Υπενθυμίζεται, δηλαδή, ότι το τελευταίο εικοσαήμερο ξεκίνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη να καταλογίζει στην κυβέρνηση «ατζέντα Ισλαμαμπάντ» και να εκδίδει ανακοινώσεις για δήθεν 500.000 μετανάστες που θα έρθουν για δουλειά στην Ελλάδα, οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο στο κόμμα Βελόπουλου. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαρρεύσει ότι δάνεισε μέσω εταιρείας του τα κομματικά media – και κάπως έτσι κατάφερε το κόμμα που δεν έχει δάνεια και εδρεύει σε ιδιόκτητο κτήριο, να εγκαλείται από τη Νέα Δημοκρατία των 400 εκατομμυρίων χρεών στις τράπεζες για αδιαφάνεια στα οικονομικά του...

«Μπαμ»...

Σαν να μην έφτανε αυτό, η παρατεταμένη παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δημιούργησε και εκείνη οργή, καθώς πολλά στελέχη κατηγορούν τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει πόσο βαριά είναι τα καθήκοντα και η ευθύνη που έχει αναλάβει από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, το τριήμερο στην Σπέτσες ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ένα ποτήρι που βράζει και αναμένεται να κάνει «μπαμ» στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι για το οποίο ήδη προϊδεάζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: