Νέο «μασάζ» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνει να φοβάται ακόμα και για ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησης και διατήρησης της δεδηλωμένης, προκειμένου να σβήσει τις «φωτιές», οι οποίες έχουν ανάψει τα καλά στην Νέα Δημοκρατία...
Ο ίδιος αποκάλυψε σε χθεσινή του συνέντευξη πως δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία τόσο στους βουλευτές όσο και στους υπουργούς της, παρά τις φωνές ακόμα και εντός του κόμματος, όπως του Νίκου Δένδια και του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι όποιος δεν συμφωνεί με ν/σ της κυβέρνησης οφείλει να παραιτηθεί.
Επειδή ο αριθμός των «γαλάζιων» διαφωνούντων είναι πολύ μεγάλος με τις πληροφορίες να τους υπολογίζουν από 60 μέχρι 80, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτη, έστειλε e-mail σε όλους τους βουλευτές για... διήμερη «ενημέρωση – συζήτηση» στις 15 και 16 Ιανουαρίου στα γραφεία της Πειραιώς προκαλώντας ήδη συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη.
«Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη» καταλήγει το μήνυμα. Στο «σεμινάριο» θα παρευρεθούν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θα κάνει την ενημέρωση, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης
Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης φρόντισε να θυμίσει «ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, από τους υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν» είπε φανερώνοντας επίσημα ότι στο Μαξίμου στηρίζονται στις πλάτες της αντιπολίτευσης για την ψήφιση του ν/σ, αφού δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήσουν με τρόπο πρωτοφανή τους δικούς τους βουλευτές να κάνουν ό,τι τους κατέβει.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε την εκτίμηση πως θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης, καθώς «από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνος του την απάντηση. Θέλει να πείσει και ο ίδιος και η κυβέρνηση τους πολίτες και τους βουλευτές για την ορθότητα αυτής της παρέμβασης, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα. Θέλουμε να δούμε να εκφραστούν οι βουλευτές ελεύθερα γιατί αφορά ένα θέμα αναγνώρισης δικαιωμάτων σε συμπολίτες μας».
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να πείσει και εκείνους που προσανατολίζονται να πουν «όχι» να μην εμφανιστούν στην ψηφοφορία στη Βουλή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρότεινε την επιλογή της αποχής, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές. Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, απάντησε στον κ. Μαρινάκη κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή, αντιθεσμική και μικροπολιτική στάση του Πρωθυπουργού να προτρέπει τους βουλευτές του σε αποχή και να περιορίζεται σε απλές συστάσεις στους υπουργούς του για ένα νομοσχέδιο, που ο ίδιος εισηγείται».
Ο κ. Γλαβίνας πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν υποχρέωση να κάνουν τα… ρεπό των βουλευτών του, εγκαλώντας μας μάλιστα με αλαζονεία, όταν του υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: ότι εκείνος κυβερνά. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, που ο ίδιος κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανάλογα «παραπτώματα».
Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών και της άλωσης των ανεξάρτητων αρχών παρέα με τον κ. Βελόπουλο, δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΠΑΣΟΚ, την παράταξη που από την ίδρυσή της ήταν πάντα πρωτοπόρος στις μάχες για την υπεράσπιση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και έκανε πράξη όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» είπε και θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ μόνο 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν το ίδιο.
Η αντιπαράθεση για το ζήτημα μεταφέρθηκε ήδη στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος» και την προικοδότηση της Aegean, κατά την οποία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέθεσαν την Ν.Δ. για τις παλινωδίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου