9.1.24

Τι φοβάται ο υπουργός Ανάπτυξης…


Ο τρόπος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να θυσιάσει τον μέχρι πρότινος στενότατο συνεργάτη του, Γιάννη Οικονόμου για να αποκρούσει το κλίμα ανασφάλειας και εκτροχιασμού στα θέματα προστασίας του πολίτη έχει ευλόγως εμπνεύσει ανασφάλεια σε πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία... αντιλαμβάνονται πως όταν ένα θέμα χοντραίνει και πλήττει τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια των πολιτών, τότε ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να προβεί στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, χωρίς να υπολογίζει πρόσωπα, πράγματα, φιλίες και καταστάσεις. 

Αν, λοιπόν, ο Γιάννης Οικονόμου την πλήρωσε για το πρόβλημα της ασφάλειας που κατατασσόταν τρίτο στις δημοσκοπήσεις, είναι προφανές ότι ο Κώστας Σκρέκας, δηλαδή ο υπουργός που καλείται να διαχειριστεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις – την ακρίβεια – δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. 

Για το λόγο αυτό, ο Neo είναι βέβαιος ότι οι πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες του έχουν διαπιστώσει πως το τελευταίο διάστημα ο Σκρέκας δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη, διαφημίζει τα πρόστιμα και τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ και χρησιμοποιεί εξαιρετικά βαριές εκφράσεις ακόμη και για επιχειρηματικούς κολοσσούς, όταν αυτοί  κατηγορούνται ότι αισχροκερδούν. 

Βεβαίως, το κατά πόσον με όλα αυτά θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια παραμένει θολό. Ωστόσο, ο υπουργός είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά την πολιτική και κυβερνητική του επιβίωση…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: