8.1.24

Στο καναβάτσο λόγω ΣΥΡΙΖΑ...


Με διαρροές από το Μαξίμου για νομικές και συνταγματικές ακροβασίες που αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα ισότητας και... με προαναγγελία συνέντευξης την Τετάρτη (10/1) στην ΕΡΤ, προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκη να βγει από τη δύσκολη θέση εν όψει της κατάθεσης σήμερα (8/1) από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχεδίου νόμου για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές γαλάζιες αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος, με πρωτοκλασάτα ακροδεξιά στελέχη και υπουργούς να εκφράζουν ανοικτά και αμετακίνητα την αντίθεσή τους στην ισότητα του γάμου, άρχισε να διαρρέει το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου το οποίο είναι άγνωστο πότε θα κατατεθεί με τις πληροφορίες να κάνουν αναφορά για μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι διαρροές για τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στην ΕΡΤ, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει νομοσχέδιο που θα δίνει το πράσινο φως για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά δεν θα τους επιτρέπει την απόκτηση παιδιού. 

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, με την κυβέρνηση να προβάλει ως επιχείρημα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για να αποδεχτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν, ήδη, παιδί, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την αναγνώριση ως κηδεμόνα και του άντρα ή της γυναίκας που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού, προκειμένου να διαγραφούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά.

Να σημειωθεί ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά όπως ακριβώς προβλέπεται για τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι μόνοι τους, πρόβλεψη περί ισότητας που αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα από το 1946...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: