26.1.24

Μίκρυναν οι μήνες...


Πέτρος Κατσάκος

Κι ενώ, όπως διαβάζουμε στην έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στο σύνολο των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα δεν φτάνει για να βγάλουν τον μήνα και ο μισθός ουσιαστικά τελειώνει στις 23 του μήνα, για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ο μήνας έχει εννιά, καθώς δεν τους βλέπουμε να το... φέρουν και πολύ βαρέως για το κύμα ανέχειας που θερίζει εκατομμύρια πολίτες. 

Με τα μισά νοικοκυριά να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο, τα άλλα μισά και βάλε να μην καταφέρνουν να τα φέρουν πέρα με τους λογαριασμούς και ο μήνας να μην βγαίνει με τίποτα, στην κυβέρνηση δεν αισθάνεται κανείς την ανάγκη να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ακρίβειας. 

Μιας ακρίβειας που σαρώνει πλέον τα πάντα, προκαλώντας δυσβάσταχτα προβλήματα και διογκώνοντας, φυσικά, τα υπάρχοντα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Χρέη που κάποια στιγμή θα σκάσουν και αυτά, σε σημείο να βλέπουμε όλο και πιο συχνά στο μέλλον διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από πολυκατοικίες να συνδράμουν σε εξώσεις. Γιατί εκεί οδηγούμαστε. Εκεί από όπου κάποια στιγμή πιστέψαμε πως είχαμε ξεφύγει, μα πλανηθήκαμε οικτρά όταν βλέπουμε μαζί με τα χρέη να σκάει στα μούτρα μας η επικοινωνιακή φούσκα της ανάπτυξης και της ευημερίας. 

Γιατί περί φούσκας πρόκειται η περίφημη ανάπτυξή τους όταν για τον μέσο πολίτη ο μισθός τελειώνει στις 23 και οι υπόλοιπες μέρες θα βγουν ή στην πείνα ή εις βάρος άλλων υποχρεώσεων. 

Γιατί για τους πολίτες ο μήνας δεν βγαίνει και αυτό το ξέρουν καλά και στο Μαξίμου και στα υπουργικά τους γραφεία, αλλά αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία που ζητά τη μείωση φόρων και τελών, αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα λύνονται με pass και ασπιρίνες. 

Μόνο που όσο μικραίνουν οι μήνες και όσο περνάνε οι μήνες όλο και λιγότεροι πείθονται...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: