4.12.23

Η Cosmote TV «έκρυψε» την εικόνα...


...η ΕΡΑ Σπορ έδωσε ακόμα και βίντεο...

Βόλος, αγώνας ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό. Έχουν συμβεί πολλά (τέσσερα γκολ, δυο ακυρωθέντα, δυο αποβολές, τρία πέναλτι, άλλα πέναλτι που ζητήθηκαν και δεν δόθηκαν) πριν φτάσουμε στο ακίνητο πλάνο της Cosmote TV, με τον φακό της κάμερας κεντραρισμένο ακριβώς στη σέντρα. Δεν... φαίνεται κάτι που να φανερώνει ένταση. 

Ο διαιτητής συζητά με τους παίκτες, αυτοί μένουν στις θέσεις τους, κάτι βλέπουν, κάτι περιμένουν, ο διαιτητής δεν δείχνει τίποτα, ουδείς αντιδρά, ο δημοσιογράφος που περιγράφει δεν… περιγράφει αυτό που μπορεί να υποψιάζεσαι ότι συμβαίνει.

Αλλά εσύ ακούγοντας κρότους (κροτίδες; δακρυγόνα;) και επειδή το έχεις ξαναπάθει με τη μη ενημέρωση από το συνδρομητικό κανάλι (από τα συνδρομητικά, γενικώς) αρπάζεις το κινητό και ανοίγεις το ραδιόφωνό του. 

Επιλέγεις ΕΡΑ Σπορ (μπορεί να πήγαινες και στον Σπορ fm, δεν έχει σημασία) από την οποία μαθαίνεις ότι εκτός του ακίνητου πλάνου γίνεται ο κακός χαμός. Πέφτουν κροτίδες και δακρυγόνα, σπάνε καθίσματα, χτυπιούνται τα ΜΑΤ με οπαδούς, οι εισβολείς βγαίνουν κυνηγημένοι, ξαναμπαίνουν, τα αέρια από τα δακρυγόνα απομακρύνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση λόγω ανέμου, όπως μας λέει ο σπίκερ –και όλη αυτή την ώρα το τηλεοπτικό πλάνο παραμένει παγωμένο, ακίνητο, ανερμήνευτο. 

Περνάει ώρα πολλή για να ενημερώσουν οι δημοσιογράφοι της Cosmote TV –προφανέστατα επειδή έχουν τέτοια εντολή– ότι υπάρχουν επεισόδια και ότι πέφτουν δακρυγόνα, τα οποία βέβαια δεν θα μπορούσαν να κρύψουν αφού λίγο αργότερα οι ποδοσφαιριστές φεύγουν τρέχοντας, καλύπτοντας μύτη και στόμα με τις φανέλες τους για να ανασάνουν.

Όταν το ραδιόφωνο έχει και εικόνα…

Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν όπως πρέπει. Οι συνάδελφοί τους του ραδιοφώνου και ήθελαν και μπορούσαν να το κάνουν με το παραπάνω. 

Ο Γιάννης Ράνιος, μάλιστα, που έκανε τη ραδιοφωνική περιγραφή και έδινε πληροφορίες, προέτρεψε τους ακροατές να πάνε στο ertsports.gr όπου είχαν ανέβει βτιντεάκια με πλάνα από τα γεγονότα, προφανώς παρμένα από κινητό. 

Δεν επρόκειτο για κάτι σπουδαίο –έδειχναν από ψηλά κόσμο να τρέχει έξω από το Πανθεσσαλικό–, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας δημοσιογραφικής προσπάθειας για ενημέρωση, με όποιον δυνατό τρόπο είχαν οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ραδιοφώνου. 

Συνέπεσαν δυο αγώνες στο Cosmote Sport 1

Το παιχνίδι του Βόλου άρχισε στις 4:30 και μεταδόθηκε από τον Cosmote Sport 1. Για το ίδιο κανάλι είχε προγραμματιστεί και η μετάδοση του Παναθηναϊκός-ΟΦΗ που άρχισε στις 7:30, δηλαδή τρεις ώρες αργότερα. Ποιος να σκεφτόταν ότι το πρώτο παιχνίδι δεν θα είχε τελειώσει όταν θα άρχιζε το δεύτερο; Και όμως, αυτό έγινε! 

H Cosmote TV είχε συνδεθεί με το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε τελικά στον Βόλο. Και όταν έγινε γνωστό ότι είχε αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ο δημοσιογράφος τού καναλιού που περιέγραφε από τη Λεωφόρο είπε ότι θα συνεχιστεί το παιχνίδι και θα καλυφθεί «από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV». Τελικά και αυτή τη φορά μάθαμε από το ραδιόφωνο ότι η συνέχεια και η λήξη τού Βόλος-Ολυμπιακός θα καλυπτόταν από την Cosmote Sports 4. 

Συμπέρασμα: Είναι χρήσιμο, ή και απαραίτητο, όταν βλέπεις αγώνα σε συνδρομητικό κανάλι να έχεις κοντά και ένα ραδιόφωνο. Μπορεί να χρειαστεί…

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: