7.12.23

Με... οδηγίες Πολάκη...


Να φέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς προ τετελεσμένων γεγονότων και με την απειλή ενός γενικευμένου «εμπάργκο» επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ...έχοντας ως απώτατο στόχο να «κόψει» από την τηλοψία όσα στελέχη αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν την Νέα Αριστερά.

Παρότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ασφαλείς πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι από σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει πλήρως την τακτική του σε σχέση με τη συμμετοχή στελεχών του σε τηλεοπτικά πάνελ: με άλλα λόγια, σήμερα η Κουμουνδούρου θα ενημερώσει όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα λαμβάνει μέρος σε πολιτικά πάνελ που θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς.

Σχέδιο «έξωσης»

Βεβαίως, παράγοντες της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι η απόφαση ελήφθη «με γνώμονα ότι ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση της Δεξιάς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Όμως, επειδή αν ίσχυε αυτό, τότε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα έπρεπε να βγαίνουν σε πάνελ ούτε με στελέχη του... ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ, είναι προφανές ότι ο στόχος δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τα στελέχη της Νέας Αριστεράς. Επί της ουσίας, ο στόχος είναι διττός: αφενός, να καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα «νομιμοποιήσει» τη διάσπαση του κόμματος δια της συνύπαρξης των στελεχών του στα ίδια τηλεοπτικά πάνελ με πρώην συντρόφους τους. Με άλλα λόγια, θα τούς αντιμετωπίζουν σαν «απόβλητους» του πολιτικού συστήματος. Το δεύτερο σκέλος του στόχου είναι να «πειθαναγκάσουν» τα κανάλια να μην περιλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους στελέχη της Νέας Αριστεράς, αφού εφεξής κάθε εκπομπή σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό και κάθε σταθμός γενικά, θα έχει να διαχειριστεί ένα σκληρό δίλημμα: αν, δηλαδή, θα επιλέξει να έχει στα πάνελ του εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή της Νέας Αριστεράς.

Πάντως, ιστορικά έχει αποδειχθεί οτι όποιος απειλεί με «εμπάργκο» τα ΜΜΕ, στο τέλος το πληρώνει ο ίδιος. Αλλά ίσως τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρισκόταν στις ΗΠΑ και να μην έχει εικόνα του φιάσκου...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: