7.12.23

Τέσσερα φαβορί για τρεις θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ…


Παρά το γεγονός ότι και Η ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει εκπλήξεις, σιγά-σιγά έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η ομάδα των... «φιναλίστ», με βάση την δυναμική που έχουν πολλά στελέχη για τις ευρωεκλογές. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της... Κουμουνδούρου για εκλογή πέντε ή έξι ευρωβουλευτών, η αλήθεια είναι ότι όσοι στην Κουμουνδούρου ξέρουν από πολιτική και… αριθμητική επιμένουν όλοι σε αυτή τη φάση ο μαγικός αριθμός είναι τρία. Ότι, δηλαδή, ο ΣυΡιζΑ δεν μπορεί να προσδοκά να εκλέξει περισσότερους από τρεις ευρωβουλευτές. 

Γι’ αυτές, λοιπόν, τις τρεις θέσεις συνωθούνται τέσσερα πρόσωπα: δύο new entries στην ευρωλίστα και οι δύο νυν ευρωβουλευτές, την παραμονή των οποίων στο ευρωψηφοδέλτιο ανακοίνωσε ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης. Κώστας αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους στις 9 Ιουνίου ενώ θα έχουν αντιμετωπίσουν δύο πολύ ισχυρές υποψηφιότητες: τον συντονιστή ευρωπαΐκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου, Νικόλα Φαραντούρη αλλά και τον βετεράνο μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά. 

Αμφότεροι οι Φαραντούρης και Παππάς φαίνεται ότι έχουν κλείσει από μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και όλοι παραδέχονται ότι και οι δύο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αποτελούν απολύτως υπολογίσιμες υποψηφιότητες. 

Πάντως, γενικώς, μην αποκλείετε εκπλήξεις, αφού είναι πολλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν εκλεγεί στην ελληνική Βουλή και θα θελήσουν να δοκιμάσουν για μία ακόμη φορά τις πιθανότητες τους πριν συμβιβαστούν με το γεγονός ότι δεν θα έχουν αιρετή πολιτική ιδιότητα για τρία χρόνια...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: