3.12.23

Επανεκκινούν οι πτήσεις απ' το Μόναχο...


... μετά το χάος που έφερε η χιονόπτωση ρεκόρ...
Μετά το χθεσινό χάος που προκάλεσε η χιονόπτωση ρεκόρ στο αεροδρόμιο του Μονάχου, οι πτήσεις ξεκινήσαν εκ νέου σήμερα, στις 6 το πρωί. 


Η εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου είπε... ότι, αν και οι πτήσεις έχουν πλέον ξεκινήσει θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν «περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία». Προέτρεψε τους επιβάτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.


Λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκαν ή εκτράπηκαν τουλάχιστον 760 πτήσεις. Προβλήματα προκλήθηκαν και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου προσγειώθηκαν τελικά πολλές από τις πτήσεις οι οποίες είχαν αρχικό προορισμό το Μόναχο.

Προβλήματα και στον σιδηρόδρομο


Σταθμευμένα τρένα στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου μετά από έντονη χιονόπτωση, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 | AP Photo/Matthias Schrader
Η μεγάλη ποσότητα χιονιού, ασυνήθιστη τόσο νωρίς για την εποχή, παρέλυσε μεγάλο μέρος της πολιτείας της Βαυαρίας και της πρωτεύουσάς της, το Μόναχο.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έκλεισε επίσης. Η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι δεν θα κυκλοφορούν τρένα μεγάλων αποστάσεων για αρκετές ώρες.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων συνέστησε στους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν από και προς το Μόναχο την Κυριακή να αναβάλουν τα ταξίδια τους. Προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν «ακυρώσεις τρένων και καθυστερήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες» σε άλλες περιοχές της νότιας Γερμανίας, με διακοπές που πιθανόν να συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα.

Στο αποκορύφωμα της κακοκαιρίας το Σάββατο, χιλιάδες σπίτια υπέστησαν διακοπές ρεύματος και δεκάδες τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στους δρόμους της πολιτείας. Η έντονη χιονόπτωση αύξησε επίσης τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στις Βαυαρικές Άλπεις.

Σοβαρός κίνδυνος χιονοστιβάδων υπάρχει και σε ορεινές περιοχές της δυτικής Αυστρίας, σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων. Χθες Σάββατο, 91 άτομα εγκλωβίστηκαν σε μπαρ στο Ντόρνμπριν του Φοράρλμπεργκ, λόγω κατολίσθησης στην περιοχή.

Χιονόπτωση ρεκόρ

Το χιόνι έφθασε χθες Σάββατο στα 45 εκατοστά στο Μόναχο - «αυτό είναι ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο από το 1933, οπότε και αρχίσαμε να μετράμε το ύψος του χιονιού», εξήγησε ο μετεωρολόγος της Βαυαρικής Ραδιοτηλεόρασης BR. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 44 εκατοστά στις 29 Δεκεμβρίου 1938. Συνολικά στη Βαυαρία, η χιονόπτωση είναι η σφοδρότερη των τελευταίων 17 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: