16.12.23

Το αληθινό τους πρόσωπο...


Οι τελευταίοι μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καταδείξει μόνο την έπαρση με την οποία οι υπουργοί απολαμβάνουν το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου. 

Το 41% λειτούργησε καταλυτικά για την απελευθέρωσή τους από συμβατικές συμπεριφορές της πρώτης κυβέρνησης «αρίστων», που... έστω και για τυπικούς λόγους κρατούσε τα προσχήματα σε μία επί τούτου προσπάθεια να πείσει ότι ξεχωρίζει από όλους τους άλλους τουλάχιστον σε... ποιότητα. Στο παρελθόν οι γαλάζιοι υπουργοί παραχωρούσαν με προθυμία τις ακρότητες σε στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντάς τους με ικανοποίηση να κάνουν το βρόμικο παιχνίδι. 

Η δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλιώς. Υπουργοί του 41% διεκδικούν τον ρόλο που υποδύετο ο Άδωνης Γεωργιάδης στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πατούν τον όρκο του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού» και, απελευθερωμένοι από τον δήθεν καθωσπρεπισμό, επιδεικνύουν το αληθινό τους πολιτικό πρόσωπο.

Για την υπουργό Εσωτερικών έχει ελάχιστη σημασία το ότι ένας έμπειρος γιατρός του ΕΣΥ αμείβεται με 1.500-1.700 μεικτά, διότι κατά τη γνώμη της εκείνο που προέχει είναι η μοναδική εμπειρία που ζει δουλεύοντας στο Δημόσιο! 

Για την υφυπουργό Παιδείας είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα το γεγονός πως εκατοντάδες μαθητές πρέπει από τα αξημέρωτα να ξεκινούν για το σχολείο περπατώντας δύο χιλιόμετρα με σακίδια των 8 κιλών στις πλάτες τους σε δρόμους με αυτοκίνητα, επειδή έτσι απλά συγχωνεύονται σχολικές μονάδες. 

Γιατί το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία! Για τον εν εξάλλω υπουργό Δικαιοσύνης το πρόβλημα βρίσκεται στους Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο γεγονός πως το κόμμα το οποίο υπηρετεί, η Ν.Δ. δηλαδή, τους έχει τροποποιήσει επτά φορές μέσα σε 4,5 χρόνια χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τι δεν κάνει καλά κάθε φορά. 

Ούτε γιατί το σύνολο του νομικού κόσμου, όταν δεν εξοργίζεται, γελάει δυνατά με την προχειρότητα των νέων αλλαγών. Όπως και όλη η κοινωνία...

H ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: