15.12.23

Η πικρία του Σκυλακάκη...


Μια …πίκρα φάνηκε να την έχει ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανεβαίνοντας χθες στο βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό. Όπως είπε «η σημερινή μου παρουσία είναι η πρώτη στην τελευταία τετραετία όπου δεν εισηγούμαι τον Προϋπολογισμό».

Άλλωστε είχαν ακουστεί φήμες το καλοκαίρι που ο... Μητσοτάκης «μοίραζε υπουργεία» σχετικά με το ότι θα επιθυμούσε τον θώκο του υπουργού Οικονομικών. Στην ομιλία του μάλιστα φρόντισε να θυμίσει πως «ο Προϋπολογισμός του 2023 ήταν ένας προϋπολογισμός που μαζί με τον αγαπητό συνάδελφο Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσα και εγώ στη Βουλή, ειδικότερα σε σχέση με την δημοσιονομική πτυχή του».

Επισήμανε μάλιστα πως  «λέγαμε ότι θα υπάρξει το 2023 ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό αυτό. Ήταν 0,7% αν θυμάμαι καλά. Τελικά πετύχαμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα σε αυτό τον προϋπολογισμό 1,1% του ΑΕΠ. 

Λέγαμε ότι θα έχουμε μείωση του δημοσίου χρέους και ακούγαμε διάφορα πράγματα. Θυμάμαι κάποιους να επικαλούνται και κάποιους υπολογισμούς για το χρέος ότι το χρέος αυξάνεται κλπ.. Ποια είναι η πραγματικότητα; Το χρέος έπεσε στο 160% του ΑΕΠ, είκοσι μονάδες κάτω από αυτό που παραλάβαμε»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: