12.12.23

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει...


Την 1η Φεβρουαρίου του 2022 δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Αλκης Καμπανός. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Στις 7 Αυγούστου του 2023 δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Μιχάλης Κατσουρής κατά τη... διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε νεοναζί χούλιγκαν των Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ –υποστηριζόμενους από οπαδούς της Θύρας 13 του Παναθηναϊκού– και οπαδούς της ΑΕΚ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και πάλι μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Στις 7 Δεκεμβρίου είχαμε τα γνωστά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Ολα όσα προαναφέραμε θα μπορούσαν να αποτελέσουν το υλικό μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας, αν δεν είχαν ως προηγούμενο ανθρώπινες τραγωδίες και απώλειες ζωής. Εντούτοις, συνιστούν την πιο καταλυτική απόδειξη της γελοιότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί.

Αν όλα αυτά έχουν γίνει με την πρόθεση, όντως, να παταχθεί η οπαδική βία, αν δεν υποκρύπτουν κάποια υστεροβουλία χάριν συμφερόντων, τότε πολύ απλά το μέγαρο Μαξίμου δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε διεξαγωγή των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες. Με αφορμή ένα τραγικό γεγονός οπαδικής βίας που έγινε στο... βόλεϊ. Προφανώς με το σκεπτικό ότι οι οπαδοί που προκαλούν επεισόδια είναι ίδιοι σε όλα τα αθλήματα. Αλλά αν αυτό είναι το σκεπτικό της, γιατί δεν αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αθλητικών αγώνων, σε όλα τα αθλήματα, χωρίς οπαδούς στις κερκίδες;

Δεν χωράει αμφιβολία πως πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας δεν υπάρχει. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, το πρόβλημα θα είχε ήδη αντιμετωπιστεί. Κατ’ αρχάς θα είχαν υποχρεωθεί οι βαρόνοι στον χώρο του αθλητισμού να διαλύσουν τους οπαδικούς στρατούς τους. Από αυτούς τους στρατούς προέρχεται η οπαδική βία.

Θα είχαν εντοπιστεί αυτοί που οργανώνουν τα επεισόδια –οι οποίοι είναι γνωστοί πελάτες της αστυνομίας– και δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε έξω από γήπεδο. Και φυσικά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κάθε φορά –όπως π.χ. οι κάμερες στα γήπεδα– θα είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Αλλά «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Και η κυβέρνηση αυτό κάνει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: