7.12.23

Δεν πολεμά, αλλά νομιμοποιεί την φοροδιαφυγή...


Μπορεί τον τόνο να έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αντί να ...πολεμάει την φοροδιαφυγή, τη νομιμοποιεί προς όφελος των πλέον οικονομικά ισχυρών και πως ουδέποτε αναφέρθηκαν προεκλογικά όσα νομοθετούνται σήμερα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του πρωθυπουργού, την άποψη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όμως για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, συνέθεσαν με μαεστρική οργάνωση πολλά στελέχη του κόμματος.

Ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε εκλογές και η ΝΔ δεν είχε ανοίξει ζήτημα αλλαγής της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, θύμισε από την πλευρά του και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Μιλώντας στον Real FM, ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την φοροδιαφυγή ως βασικό επιχείρημα για την ‘φορολογική μεταρρύθμιση’, με ένα νόμο που δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα όσων βγάζουν περισσότερα χρήματα και φοροδιαφεύγουν. «Το μόνο που κάνει είναι να δίνει τη δυνατότητα σε όσους φοροδιαφεύγουν με μεγάλα ποσά, με μία πολύ μικρή επιβάρυνση να νομιμοποιούν στην ουσία ολόκληρο το εισόδημά τους», είπε, υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύεται ποιος πραγματικά είχε ένα άλλο σχέδιο. «Το σχέδιο το οποίο εφαρμόζει ο κ.Χατζηδάκης και ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι να κλείσει τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν πατάσσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή, ενώ η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε κατά τους προηγούμενους μήνες κανέναν πόρο του Ταμείου Ανάκαμψης για να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό.

Αντιστοίχως, ως άλλοθι στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και ως ‘Χριστουγεννιάτικο δώρο στη μεγάλη φοροδιαφυγή’, περιέγραψε το φορολογικό νομοσχέδιο η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη. Στεκόμενη στο πλευρό των χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που αντιδρούν, η ίδια έκανε λόγο για «συλλήβδην αήθη στοχοποίηση πολυπληθών κοινωνικών ομάδων ως δήθεν φοροφυγάδων» και για «επιστράτευση του παλιακού αυταρχικού δόγματος ‘διαίρει και βασίλευε’, με τη δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών διχασμού των πολιτών»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: