6.12.23

Οι συμπάθειες του Μητσοτάκη και ο Ολλανδός Θεοχάρης...



Διαπιστωμένο πλέον και στην νέα θητεία της κυβέρνησης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι μόνιμος αρωγός στα νομοσχέδια που εισηγείται είτε ο Κωστής Χατζηδάκης είτε η Νίκη Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σήμερα στην Βουλή στηρίζοντας ένα ακόμη νομοσχέδιο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το... φορολογικό, όπως πολλάκις έχει κάνει την περίοδο 2019- 2023. Ιδίως μάλιστα στα νομοθετήματα που αφορούσαν τις εργασιακές σχέσεις. (Μια τακτική που όπως φαίνεται δεν τηρεί με τον νυν υπουργό Εργασίας και επίσης αντιπρόεδρο της Ν.Δ).

Επίσης ήταν εκεί τον περασμένο Ιούλιο όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τους απόδημους. Ενώ στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία ο Κ.Μητσοτάκης ήταν παρών στο βήμα της Βουλής για τα νομοσχέδια που σχετίζονταν με την παιδεία και έφερνε η εν λόγω υπουργός.

Οι (νεοφιλελεύθερες) συμπάθειες, δεν κρύβονται. Είτε αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί νομοθετούν τα «αγαπημένα» νομοσχέδια του πρωθυπουργου, είτε πως ο πρωθυπουργός επιλέγει γι αυτά τους συγκεκριμένους υπουργούς.

Ολλανδικά

Στην … «συμπεριφορική» ανάλυση το έριξε η κυβέρνηση προκειμένου να βρει κάποιο επιχείρημα υπέρ του φορολογικού της νομοσχεδίου που έχει οδηγήσει «στα κάγκελα» τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που είχε αυξημένη πολιτική επιρροή η Ν.Δ.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο είπε: «Η φορολογία είτε το θέλουμε είτε όχι, διαμορφώνει τις συμπεριφορές. Οι Ολλανδοί εισήγαγαν φόρο ακινήτων, ο οποίος ήταν στη βάση των μέτρων της πρόσοψης του σπιτιού.

Από τότε τα σπίτια στο Άμστερνταμ είναι στενά, ψηλά και δεν χωράει ούτε ο καναπές και έχουν όλοι μια τροχαλία για να φέρουν τον καναπέ κατευθείαν στον δεύτερο όροφο.Για να προσπαθήσουν να πληρώσουν λιγότερο φόρο».

Ενδιαφέρον όμως δεν είναι εύκολα αντιληπτό το πώς ανάλογες συμπεριφορές μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ταξί ή ένα περίπτερο!...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: