13.12.23

Καναδός σεφ έστελνε δηλητήριο σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν...



Ένας Καναδός σεφ κατηγορείται ότι προμήθευε δηλητηριώδεις χημικές ουσίες σε ανθρώπους που αυτοκτονούσαν και αντιμετωπίζει τώρα πολλαπλές βαρύτατες κατηγορίες. 
Η αστυνομία στον Καναδά απήγγειλε κατηγορίες στον Κένεθ Λο, έναν 57χρονο πρώην σεφ, με 14 κατηγορίες για φόνο...


Ο Λο είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χορήγηση βοήθειας σε ανθρώπους που αυτοκτόνησα και που φέρεται να είχαν αγοράσει τη θανατηφόρα χημική ουσία μέσω διαδικτύου.

Βρετανοί ντετέκτιβ έχουν επίσης συνδέσει τον Λο με 90 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο δικηγόρος του είπε ότι ο πελάτης του δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες για φόνο ανακοινώθηκαν από την αστυνομία την Τρίτη και σχετίζονται με συνολικά 14 θύματα στο Οντάριο.



Μαζί με τις κατηγορίες για φόνο, ο σεφ Λο αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για βοήθεια και παροχή συμβουλών αυτοκτονίας. Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν κριθεί ένοχος για φόνο δεύτερου βαθμού σύμφωνα με τον καναδικό νόμο.

Ο Λο παραμένει υπό κράτηση για πραγματοποιούνται έρευνες και σε άλλα μέρη του Καναδά και άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καναδοί ντετέκτιβ είπαν ότι ο Λο διαχειρίζεται μια σειρά από ιστοσελίδες που προσφέρουν εξοπλισμό και ουσίες βοηθώντας ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους. Η αστυνομία θεωρεί ότι ενδέχεται να έχει στείλει περισσότερα από 1.200 δέματα που περιείχαν θανατηφόρες ουσίες σε περίπου 40 χώρες.

Συνελήφθη για πρώτη φορά και κατηγορήθηκε τον Μάιο. Τον Αύγουστο, η αστυνομία άσκησε πρόσθετες κατηγορίες εναντίον του, όλες σχετιζόμενες με θανάτους που σημειώθηκαν στο Οντάριο. Οι ηλικίες των ανθρώπων που πέθαναν κυμαίνονταν από 16 έως 36.

Πολλά από τα φερόμενα θύματα του Λο ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) στο Λονδίνο είπε πως έστειλε δέματα σε 272 άτομα.

Η NCA, η οποία διερευνά τώρα εάν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε πως 90 από αυτούς τους παραλήπτες πέθαναν αργότερα, αν και δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ποια τοξική ουσία ήταν η άμεση αιτία κάθε θανάτου.

Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: