11.12.23

Ως πού θα φτάσουν, οέο;...


Συνέβη και αυτό! Η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι «εξαφάνισε» σε φωτογραφία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών τη σημαία της... Παλαιστίνης που κρατούσε μία εκ των παικτριών, σε ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό, καλύπτοντάς την με μία πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος, αλλά ελληνική!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Βαγγέλης Στεφάνου, που τράβηξε το εν λόγω ενσταντανέ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων φωτογραφιών πριν την έναρξη του αγώνα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίας, δέχθηκε και απειλές για κυρώσεις.

Τον φωτογράφο - ψηφιακό δημιουργό στηρίζουν φωτορεπόρτερ και άνθρωποι της αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας τη λογοκρισία και αντιπαραβάλλοντας τη δειλία της ομοσπονδίας με το θάρρος της παίκτριας.

Ο ίδιος ο κ. Στεφάνου σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «μικροπολιτικές παθογένειες και απαράδεκτες συμπεριφορές από άλλες δεκαετίες» και προσθέτει με νόημα: «δείγμα του γιατί ο αθλητισμός στη χώρα μας πάει κατά διαόλου και στηρίζεται μόνο στις προσπάθειες των παικτών που απλά προσπαθούν μόνοι τους»...

ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: