11.12.23

Πανηγυρίζει για πάρκο τσέπης στα Άνω Πατήσια, τσιμεντάρει το πάρκο Δρακόπουλου...


Ακόμα και με τα τελευταία δείγματα γραφής του ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαιώνει τη δυστοπική πολιτική αντίληψη... που έχει για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, αντίληψη που συνοψίζεται στην αποθέωση μικρών παρεμβάσεων την ώρα που η μεγάλη εικόνα καταστρέφεται.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και ενώ η παρουσία του στην πλατεία Κοτζιά μετράει αντίστροφα έβγαλε ακόμα μια θριαμβευτική ανακοίνωση για ένα πάρκο τσέπης, αυτή τη φορά στα Άνω Πατήσια.

Το πάρκο τσέπης υπήρχε αλλά επί θητείας Μπακογιάννη αναγεννήθηκε όπως πληροφορούμαστε με τη χορηγία της ελληνικής θυγατρικής STIHL στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Την ίδια ώρα, στην ίδια περιοχή έχει αρχίσει το τσιμεντάριμα του πάρκου Δρακόπουλου, έκτασης 9 στρεμμάτων που δεν έχει καμιά σχέση με τα πάρκα τσέπης.

Υπενθυμίζεται ότι αν και το πάρκο Δρακόπουλου το 1981 χαρακτηρίστηκε κοινόχρηστο πράσινο και το μεγαλύτερο μέρος του αποδόθηκε σε δημόσια χρήση ως πάρκο το 1988, τα χρόνια που ακολούθησαν επιλέχθηκε ο αποχαρακτηρισμός του προκειμένου να αξιοποιηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. 

Συγκεκριμένα:

-Το 2003, επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, ξανατροποποιείται το ρυμοτομικό, ακυρώνοντας το χαρακτηρισμό των κτηρίων του εργοστασίου ως χώρου πρασίνου. 

-Το 2004 η κυβέρνηση εγκρίνει τον αποχαρακτηρισμό με υπουργική απόφαση.

-Το 2009 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Μαρτίνη, το οποίο προβλέπει εντός του κτήματος να χτιστούν δύο κτήρια, 4.000 τ.μ. για τον Ερυθρό Σταυρό και το Δήμο Αθηναίων, και 5.000 τ.μ. για τον κατασκευαστή...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: