16.12.23

Ποιος κοινωνικός διάλογος;...



Την προηγούμενη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, κ. Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός, κ. Σπανάκης, άνοιξαν τον κοινωνικό διάλογο για τα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του υπ. Εργασίας (παρουσία βέβαια ελάχιστων εργαζομένων). 

Η... προσπάθεια αυτή διακωμωδείται στην πράξη από την παράλληλη πρακτική της γεν. γραμματέως του ίδιου υπουργείου, η οποία προσπάθησε να κλείσει τον θεσμικό απολογιστικό και προγραμματικό διάλογο για τα θέματα ΥΑΕ στη χώρα μας (175 οι νεκροί έως σήμερα φέτος, ενώ πέρυσι ήταν 104) με διαβούλευση ενός 24ώρου. 

Στις εκκλήσεις των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών και εργαζομένων, για ανάγκη ουσιαστικότερου διαλόγου απάντησε, μεγαθύμως, δίνοντας άλλες δύο εργάσιμες ημέρες. 

Η πρακτική υποβάθμισης του Εθνικού Συμβουλίου για την ΥΑΕ έχει γίνει εμπόδιο για κάθε σοβαρή συζήτηση και αποτυπώνεται στην κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα και στην αύξηση του αριθμού των νεκρών εργαζομένων. 

Φανταστείτε να μην αποτελούσε η κ. Στρατινάκη τη «θεσμική συνέχεια» στα θέματα ΥΑΕ, ως παρούσα στην ίδια θέση από την εποχή Σαμαρά, με διάλειμμα την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: