7.12.23

Ξεκίνησε με συμφωνία...


Μια υπερψήφιση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο ήταν η «παρθενική» κοινοβουλευτική πράξη της Κ.Ο «Νέα Αριστερά», που κι επισήμως απέκτησε τα δικά της έδρανα χθες στην Βουλή.

Ο «κλήρος» έπεσε στον... Δημήτρη Τζανακόπουλο που επιχειρηματολόγησε υπέρ της πρότασης η οποία και βασίστηκε στις ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Απευθυνόμενος στην Ν.Δ δήλωσε πως «η παραβίαση του Συντάγματος συναρτάται ευθέως με την πολιτική την οποία θέλετε να υλοποιήσετε στο πεδίο της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Και ποια είναι αυτή; Η πολιτική αυτή έχει όνομα, να απαλλάξετε τους μεγάλους και πολύ μεγάλους φοροδιαφεύγοντες από την ανάγκη της πραγματικής δήλωσης των εισοδημάτων τους».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος κατέθεσε ένα ανάλογο σκεπτικό. Έτσι για την ιστορία την πρόταση υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: