9.12.23

Στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η «επόμενη μέρα» μετά τη διάσπαση...



Το συνέδριο του Φεβρουαρίου, οι αποχωρήσεις και η σκιά της παραίτησης Δραγασάκη.
Με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Στόχος... της Κ.Ε. είναι να προχωρήσει μπροστά το κόμμα, μετά τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση που προηγήθηκε (με τη δημιουργία μάλιστα ενός νέου κοινοβουλευτικού φορέα, της Νέας Αριστεράς), και με το βλέμμα στο Συνέδριο που αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της ανασυγκρότησης των οργανώσεων μελών και των νομαρχιακών. 


Στην εν λόγω συνεδρίαση ο αριθμός των συμμετεχόντων θα πλησιάσει ξανά τους 300, καθώς τα περίπου 100 μέλη της Κ.Ε. που αποχώρησαν με τη διάσπαση, έχουν αντικατασταθεί από επιλαχόντες, αν και όχι στο σύνολό τους. 

Η ηχηρή παραίτηση και το θέμα των αποχωρήσεων

Επίσης, η συνεδρίαση γίνεται υπό τη σκιά της παραίτησης του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε ότι η πλήρης διαφωνία του με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην ΚΕ όσο διαρκεί η υφιστάμενη κατάσταση. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο κόμμα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».


Παράλληλα, οι αποχωρήσεις μελών δεν έχουν σταματήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή, ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος προχώρησε στην έξοδο από το κόμμα, με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Βαρεμένος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση του ονόματος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά».

Προηγήθηκε χθες η αποχώρηση 100 μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ανάμεσά τους εννέα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε Συντονιστές μεγάλων Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πολλά μέλη Συντονιστικών Επιτροπών αλλά και μέλη με ουσιαστική συμμετοχή στην λειτουργία του, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –και καθυστερεί την γρήγορη ώθηση του κόμματος προς την επόμενη μέρα– είναι το γεγονός ότι αρκετοί από όσους αποχωρούν κατείχαν θέσεις ευθύνες, οπότε θα πρέπει να δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των μελών που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, θα τοποθετηθούν κι όσοι έχουν ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς του νέου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: