Nέες αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φέρνει η τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προβλέπει νέα διαδικασία άδειας διαμονής για μετανάστες και αιτούντες άσυλο με στόχο την ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού, κυρίως για αγροτικές εργασίες...
Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Καιρίδης αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσαν να κατευνάσουν την ακροδεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζοντας ότι δεν νομιμοποιούνται «παράνομοι μετανάστες» και δεν επιβραβεύεται η «λαθρομετανάστευση», αντίστοιχα. Μάλιστα, το υπουργείο διέρρευσε 17 ερωταπαντήσεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης ξεκάθαρα με το βλέμμα στους σκληροπυρηνικούς βουλευτές.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να πείστηκε και εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Μαξίμου, μετά από τη σκληρή κριτική του για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν και ευρύτερα για την πρωθυπουργική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, όπως επίσης τις βολές για το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, και βέβαια το επικείμενο για την ισότητα στο γάμο.
Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός ζητά με γραπτή δήλωσή του να αποσυρθεί η αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτήρισε, τροπολογία, που «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία».
«Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών» ανέφερε σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα ισχυριζόμενος πως αδυνατεί να καταλάβει «γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες.
Κόντρα ακόμα και σε εκτιμήσεις των Βρυξελλών ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών».
Τέλος, θύμισε πως «η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου