14.12.23

Τέλος το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο...


Που μεταφέρονται οι μονάδες του στρατού...
Ολοκληρώνεται κι επισήμως ακόμη ένα φιάσκο, μετά από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο στρατόπεδο που παραμένει ακόμη «βυθισμένο» από τα νερά της λίμνης Κάρλα.


Σύμφωνα με... δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας thenewspaper σχεδόν όλη η έκταση του αεροδρομίου παραμένει κάτω από το νερό που πλημμύρισε την περιοχή μετά από το φονικό πέρασμα του Daniel.

Η ολοσχερής καταστροφή φαίνεται πως καθιστά επιβεβλημένη την μόνιμη μετεγκατάσταση των μονάδων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 800 οικογένειες που διαμένουν σε Βόλο και Λάρισα θα απαιτηθεί να μετακομίσουν, ενώ το στρατόπεδο εγκαταλείπεται οριστικά.


«Κρίσιμα ερωτήματα»

Το δημοσίευμα αυτό έφερε άμεση αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την αξιωματική αντιπολίτευση να σημειώνει «καταστράφηκε κυριολεκτικά μια βάση ελικοπτέρων, κόσμημα των Ενόπλων Δυνάμεων, απολύτως απαραίτητη για αποτελεσματική εθνική άμυνα. Απώλειες πανάκριβων και δυσαναπλήρωτων ελικοπτέρων. Καμία ενημέρωση, συγκάλυψη και τελικά ουδείς υπεύθυνος».

«Αν η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ας απαντήσει  στον ελληνικό λαό για την κατάσταση που επικρατεί στο Στεφανοβίκειο, τις υλικές απώλειες, το κόστος αποκατάστασης, την ταλαιπωρία του προσωπικού» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε φέρει το ζήτημα στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, την οποία συνυπέγραφε και ο Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: