5.12.23

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...


Νόρα Ράλλη

Κάνουν ό,τι θέλουν (με φωτάκια που αναβοσβήνουν και τεράστια γράμματα αυτό το «ό,τι») και δεν ανοίγει ρουθούνι. Που θα έπρεπε να έχουμε πάθει ρινορραγία εθνική, όλοι μαζί... συλλήβδην, ενώ η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κρυφτεί στα ντουλάπια της κουζίνας του υπουργού της, που είναι γεμάτα μαύρες σακούλες σκουπιδιών τίγκα στο χρήμα. Δεν λέω ότι... είναι κλεμμένα ή «βρόμικα» - αλίμονο! Εισαγγελέας είμαι εγώ να ψάχνω τα σπίτια του κοσμάκη; (κοσμάκη το λέμε τώρα... τέλος πάντων).

Κλεμμένα ξε-κλεμμένα, το γεγονός παραμένει: κάνουν ό,τι θέλουν! Εδώ βγήκε η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και έβγαλε ολόκληρη ανακοίνωση στην οποία διαπιστώνει (δεν εικάζει, δεν φαντάζεται, διαπιστώνει!) σοβαρά ζητήματα ως προς την ορθή, δημοκρατική και απρόσκοπτη συγκρότηση και λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και το Μαξίμου όχι μόνο δεν διαψεύδει, αλλά δεν απαντά καν! Τίποτα. Παρασκευούλα!

Μήτε βρέχει, μήτε χιονίζει. Μήτε φυσάει φυσικά - ούτε φύλλο δεν κουνήθηκε. Να κι αν έβγαλε ανακοίνωση, να κι αν δεν έβγαλε η ΕΕΔΑ. Ε, δεν είναι και κανένας σοβαρός οργανισμός δα. Μόνο τον Εθνικό Θεσμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα αποτελεί. Μόνο το (πραγματικά) ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας στα ζητήματα προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι. 

Μόνο αναγκαστικά σχεδόν ιδρύθηκε με νόμο του Συντάγματος το 1998, σύμφωνα με τις Αρχές του Παρισιού που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τίποτα σημαντικό μωρέ... Μόνο για «δημιουργία τοξικού κλίματος», όσον αφορά τα πλήρως αντιδημοκρατικά που έχουν κάνει στον Ράμμο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), έκαναν λόγο. Οχι κάτι σοβαρό... Παρασκευούλα... Τουτέστιν, χαμπάρι.

Στο Βιλαμπάχο (ΣΥΡΙΖΑ - νυν και πρώην) ακόμα τρίβουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: