5.12.23

Χωρίς ερωτήσεις...


Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μετά τη συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη – Ερντογάν την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα γίνουν στο τέλος... ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση των δύο πλευρών, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλο το πρόγραμμα της πεντάωρης επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη στην Αθήνα. Ο λόγος που δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις, επισήμως, είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι για πολύ λίγες ώρες στην Αθήνα. Ανεπισήμως, γίνεται αντιληπτό ότι οι λόγοι είναι και διπλωματικοί.

Οσον αφορά το πρόγραμμα, την ώρα που η πολυπληθής τουρκική αποστολή θα συναντάται με τους ομολόγους Ελληνες υπουργούς, θα λαμβάνει χώρα παράλληλα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Μαξίμου. Το «σχήμα» θα είναι το ίδιο με τις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους, που πραγματοποιήθηκαν στο Βίλνιους και στη Νέα Υόρκη. Δηλαδή, παρόντες θα είναι οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, η Αννα Μαρία Μπούρα από τη μία και ο Τσαγατάι Κιλίτς από την άλλη.

Στον Καιρίδη
Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, όπου θα δει τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη. Η συνάντηση έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί αισθητά και Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε τροχιά συνεννόησης για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει συγκρουστεί κατά το παρελθόν με την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και η συνάντησή του με τον υπουργό Καιρίδη δείχνει ότι η σχέση έχει πλέον εξομαλυνθεί.

Επτά χρόνια ανομβρία
Τα πυρά του Ανδρουλάκη συγκέντρωσαν εκ νέου Μητσοτάκης και Κασσελάκης, αυτή τη φορά για άλλο λόγο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, όπου το κόμμα του διοργάνωσε συνέδριο για την αλλαγή του μοντέλου πρόληψης, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί. Χθες ο Ανδρουλάκης βρέθηκε στο δάσος της Δαδιάς, όπου κάποιος του ζήτησε κατά την περιοδεία του να σχολιάσει την αντιπαράθεση στο ΤikTok από τους δύο πολιτικούς αντιπάλους του. Απάντησε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ειπώθηκε πως η Δαδιά είχε για επτά συναπτά έτη τη μεγαλύτερη ανομβρία στη χώρα «και η κυβέρνηση δεν έδωσε την παραμικρή σημασία», κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη. «Αυτά να δούμε και όχι τα ΤikTok», πρόσθεσε με μια δόση… ενόχλησης για την ερώτηση...

Θεωρείο

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: