9.12.23

Ακόμη ένα υπουργικό για την οπαδική βία, ενώ ένας άνθρωπος χαροπαλεύει...



Ελεύθεροι οι 423 συλληφθέντες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στην σύσκεψη στο Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συγκαλέσει για τις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, την ώρα που το σύνολο της κοινωνίας ανησυχεί για την ασφάλεια στα γήπεδα ειδικά και εν γένει στην κοινωνία. Η... σοβαρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση είναι ότι ο σοβαρότατος τραυματισμός του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη δεν είναι το πρώτο περιστατικό και παρά τις συνεχείς διακηρύξεις από την κυβέρνηση, η οπαδική βία δεν έχει καν περιοριστεί.


Στη σύσκεψη στο Μαξίμου θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο αν. υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος. Στόχος, όπως ανακοινώθηκε, να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προτάσεις για «δύσκολες και σκληρές αποφάσεις», αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα αθλήματα χωρίς φιλάθλους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Άλλη πληροφορία αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη και η πρόταση για απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα, μετά τις πιέσεις που στην κυβέρνηση και οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αξιωματικών Αστυνομίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Σε από κοινού ανακοίνωσή τους οποία καλούν τον πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα, σήμερα, όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα. Επιπλέον, ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία. 

Τι λέει ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Τον 31χρονο αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένους, επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι «επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα». 

Επίσης, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη και τη στήριξή» του στην «προσπάθεια» της ΕΛ.ΑΣ., μετά το αιματηρό γεγονός παρότι κατά την επιχείρησή της προσήγαγε τυφλά εκατοντάδες φίλαθλους από το δημοτικό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». 

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό» είπε και τόνισε πως «οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση».

«Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα» υποστήριξε και στο ίδιο ύφος απάντησε εμμέσως στην ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού εναντίον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που λόγο για «απόφαση που θυμίζει ναζί», επικρίνοντας τις «αναφορές σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας».

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Έπειτα από 24 ώρες ελεύθεροι αφέθηκαν οι 423 από τους 424 συλληφθέντες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη. Η μόνη σύλληψη αφορά σε έναν 31χρονο Γεωργιανό, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και 20 άτομα, που ήταν γνωστά στην αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: